NHL:ssä rautanyrkkinä tunnettu puolustaja Sami Helenius ei pelännyt käyttää kovia otteita peliuransa aikana kaukalossa. Hänen mukaansa jääkiekko on kehittynyt lajina menneistä ajoista paljon.

– Peli on muuttunut paljon niistä ajoista, kun itse pelasin. Kilot ja sentin ovat tulleet alaspäin ja peli on nopeutunut huomattavasti. Joka joukkueella oli ennen pelaajia, jotka eivät montaa minuttia pelanneet, mutta sitten kun olivat jäällä, asioita alkoi tapahtua, Helenius kertoo Panu Markkaselle Suplan NHL Playoffs -podcastin uusimmassa jaksossa.

Heleniuksen mielestä isokokoisia järkäleitä näkee yhä vähemmän kaukalossa ja tappeluiden syyt ovat muuttuneet. Hän pitää sitä vain hyvänä asiana.

– Nykyään tappelut johtuvat pelitilanteista. Minun mielestä mennään aivan oikeaan suuntaan. Enää et pääset joukkueeseen olemalla iso, ruma ja tyhmä. Jokaisella joukkueella on edelleen jätkiä, jotka tarvittaessa pystyvät suojelemaan muita pelaajia, mutta he ovat myös hyviä pelimiehiä. Siinä on suuri ero entiseen.

Uusin jakso on kuunneltavissa Suplassa.