Saksan vasen laitapuolustaja Benedikt Höwedes on saanut kotimaansa jalkapallokeskustelussa vähemmän mairittelevan liikanimen. Fulhamin nykyinen manageri, ja miehen entinen päävalmentaja Schalkessa, Felix Magath, kirjoitti kolumnissaan, että Saksan heikko lenkki on edelleen Höwedesin peluuttaminen laitapakkina.

Schalkessa Höwedes on toppari. Maajoukkueen pelipaikallaan hän joutuu finaalissa vastatusten mm. Leo Messin kanssa. Höwedesiä ei tämä keskustelu vaivaa. Hän ei edes yritä teeskennellä olevansa luonnollinen laitapuolustaja.

– En ole mikään Roberto Carlos, jonka vapaapotkut ja keskitykset olivat loistavia. Jäljellä on kuitenkin vain yksi peli, jossa minun pitää olla hyvä. Kriitikot ja vanhat valmentajat, jotka sanovat minua heikoksi lenkiksi eivät hetkauta minua, Höwedes vastasi.

Messin kanssa vastakkain joutuminen ei myöskään huoleta.

– Messi on yksi maailman parhaista pelaajista, mutta kuten sanoin ennen Portugali-ottelua, jossa kohtasimme Ronaldon, meidän pitää puolustaa hyvin joukkueena. On estettävä häntä tekemästä maaleja ja luomasta vaarallisia tilanteita, Höwedes sanoi.

Ympäri maailmaa kuuluneet puheet Saksan suosikkiasemasta ja ”varmasta” mestaruudesta Höwedes jättää omaan arvoonsa.

– Moni taputtaa meitä selkään. Rakastamme kehuja, mutta emme voi tehdä sitä virhettä, että luulemme kaiken olevan ohi. Saksalaiset sanovat, että mestaruus on taskussamme, mutta Argentiina taistelee voittaakseen mestaruuden. Meidän on varmistettava, että niin ei käy, puolustaja tuumi.