Saksan 2. Bundesligan Dynamo Dresdenin keskikenttämies Aias Aosman on saanut uutisia, jollaiset jokainen varmaan vastaanottaisi mieluusti – hän nimittäin nuortui kertaheitolla lähes kaksi vuotta.

Kyse ei ole mistään vitsistä, vaan 24-vuotiaasta Aosmanista tuli todella 22-vuotias. Taustalla on se, että Aosman tuli vanhempineen pikkupoikana pakolaisena Syyriasta ja kuten usein käy, mitään virallisia papereita ei mukana ollut ja Aiasin syntymäajaksi merkittiin 1.1.1993. Mutta tämä oli siis vain arvio.

– Kuulin asiasta ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Silloin minulla ei mennyt kovin hyvin ja veljeni yritti lohduttaa minua. Hän tarkoitti, että urani on vasta alussa, olen vielä niin nuori – ja itse asiassa vielä selvästi nuorempi, Aosman kertoi BILDille.

Aosman alkoi vanhempiensa ja neuvonantajansa kanssa etsiä kadonneita papereita ja ne myös lopulta löytyivät hänen synnyinkaupungistaan Kamishlista. Nyt Aosmanilla on käsissään virallinen todistus, joka kertoo hänen tosiasiassa syntyneen 21.10.1994.

– Ilman muuta olen todella iloinen. On mahtava fiilis, kun yhtäkkiä tulee nuoremmaksi.

Aosman pelaa Dresdenissä nyt toista kauttaan ja kuuluu joukkueen runkopelaajiin.