Saksa aloitti kisaurakkansa 4-0 voitolla Portugalista. Peli ratkesi jo käytännössä ensimmäisellä jaksolla, kun Pepe hölmöili itselleen punaisen kortin kun peliä oli pelattu 37 minuuttia. Thomas Müller jäi pitelemään kasvojansa, kun portugalilaispuolustajan käsi hieman sutaisi Müllerin naamaa. Tuosta tulistuneena Pepe kävi kevyesti päällään pukkaamassa maassa istunutta Mülleriä ja ottelun erotuomari Milorad Mazic näytti epäröimättä punaista korttia Pepelle.

Ottelun alussa nähtiin puolittaisia maalipaikkoja molempiin päätyihin. Saksa sai hieman enemmän otetta pelistä. Portugalin maalivahdin Rui Patricion emämunaus meinasi kostautua, kun hän avasi pelin suoraan saksalaispelaaja Sami Khediran jalkaan, joka veti kuitenkin kaukaa tyhjästä maalista tolppaa hipoen ohi. Müller laukoi Saksan rankkarista 1-0 johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Puolen tunnin jälkeen Mats Hummels puski kulmapotkusta Saksan jo 2-0 johtoon. Pepen punaisen kortin myötä Portugalin peli kuihtui täysin ja Müller lisäsi johtoa vielä yhdellä maalilla ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla pelin tempo putosi hieman. Portugali haki maalipaikkoja, mutta ne jäivät vain yrityksiksi. Saksalla oli vielä muutamia hyviä tilanteita lisätä johtoa entisestään ja Müller viimeisteli itselleen hattutempun ja Saksan neljännen maalin noin vartti ennen ottelun loppuvihellystä. Saksan Miroslav Klose ei päässyt kentälle jahtaamaan kaikkien aikojen maaliennätystä MM-kisoissa vielä tässä ottelussa. Portugalille jäi ottelusta vain parannettavaa. Sen peli oli umpisurkeaa, eikä Paulo Benton vastahyökkäysstrategiasta ollut mitään hyötyä. Portugalin on kehitettävä pallollista pelaamistaan, jos se meinaa pärjätä pidemmälle. Hugo Almeidan ja Fabio Coentrãon loukkaantumiset sekä Pepen pelikielto lisää varmasti haasteita joukkueelle.

Häviöstä huolimatta Portugalilla on vielä hyvät mahdollisuudet jatkoon. Benton ryhmän on päästävä henkisesti yli tappiosta ja ajatella tulevia otteluita. Portugali kohtaa seuraavassa ottelussaan USA:n tulevana sunnuntaina. Saksalaiset pelaavat puolestaan Ghanaa vastaan ensi lauantaina.