Saksan päävalmentaja Joachim Löw on maailmanmestaruuden jälkeen valmentajauransa huipulla, mutta ”Jogin” sopimus jatkuu ja uusia voittoja on jo tähtäimessä.

ARD:n toimittaja onnistui yllättämään Löwin finaalivoiton jälkeen kysymällä tämän jatkosta ja pienen kakistelun jälkeen Löw vakuutti jatkavansa tehtävässään huolimatta siitä, että mitään suurempaa ei enää jalkapallossa voi saavuttaa.

Saksan jalkapalloliiton DFB:n puheenjohtaja Wolfgang Niersbach ei pitänyt Löwin jatkoa edes keskustelemisen arvoisena asiana.

– Tietysti. Emme olisi muuten jatkaneet yhteistyötämme jo ennenaikaisesti. Joachim Löw sanoi jo ennen turnausta, että hän haluaisi Vicente del Bosquen ja Espanjan tapaan mielellään voittaa myös EM-tittelun. Se on hieno tavoite, enkä ole huolissani, meillä on kaikki kunnossa sitä silmälläpitäen, Niersbach sanoi Bildille.

– Emme olisi muuten vain jatkaneet hänen sopimustaan vuoteen 2016. Maailmanmestaruus on toki hänen saavutuksensa yhteistyössä muun taustan kanssa. Hän voi olla enemmän kuin ylpeä työstään.

Niersbach muistutti myös siitä, että Löw kirjasi itsensä ikuisesti jalkapallohistoriaan.

– Hän on ensimmäinen eurooppalainen valmentaja eurooppalaisessa joukkueessa, joka on hakenut voiton MM-turnauksesta Etelä-Amerikasta. Enempää ei oikein voi saavuttaa. Olemme onnellisia siitä, että meillä on tällainen päävalmentaja.