Saksa ja Portugali kohtaavat tänään kello 19 Suomen aikaa G-lohkon avausottelussa. Lohkon kaksi kovinta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Molemmille joukkueille kelpaa tästä ottelusta varmasti vain voitto, vaikka lohko onkin todennäköisesti kahden kauppa näiden maiden välillä.

Saksa kuuluu aina MM-kisojen mestarisuosikkeihin, mutta edellisten kisojen perusteella se on saanut “ikuisen kakkosen” aseman. Saksan viimeinen mestaruus on Italian kisoista vuodelta 1990. Brasilian MM-kilpailuissa tilanne näyttää vielä heikommalta ja monet eivät usko edes Saksan välieräpaikkaan.

Saksan ryhmä on myös todella mielenkiintoinen. Joukkueen ainoa puhdas hyökkääjä on käytännössä Miroslav Klose. Hyökkäyspäästä löytyy toki kovia nimiä kuten Thomas Müller, Mario Götze, Lukas Podolski ja Toni Kroos. Joukkue on kuitenkin todella puolikuntoinen ja muun muassa Marco Reus sekä Marcel Schmelzer joutuvat jättämään kisat kokonaan. Arsenal-tähden Mesut Özilin pelivire huolestuttaa valmentaja Joachim Löwiä suunnattomasti. Perinteistä saksalaista suoraviivaista pelityyliä rikkoo myös Pep Guardiolan Bayern Müncheniin tuoma tikitaka-taktiikka. Joka tapauksessa ottelu tulee olemaan todella vaikea Saksan kannalta voitti tai hävisi.

Portugalin päävalmentaja Paulo Benton strategiat perustuvat vahvasti Cristiano Ronaldon pohjalle. Joukkueen kirkkain tähti ja maailman paras pelaaja on kuitenkin juuri kisojen alla kärsinyt lievästä polvivammasta. Ronaldo on itse sanonut, että on pelikunnossa, mutta se nähdään todennäköisesti vasta kun ottelu alkaa. Portugali ei kuitenkaan ole täysin ykköstähtensä varassa. Keskikentältä löytyy luovuutta ja kovia pelimiehiä kuten Miguel Veloso, João Moutinho ja Raul Meireles. Puolustuksen keskustassa häärivä kaksikko Pepe ja Bruno Alves ovat erittäin vahvoja ja myös hyviä pelaamaan pallollisena. Portugalin joukkue on vahva kokonaisuus, mitä Ronaldon läsnäolo vahvistaa entisestään.

Vauhdikas ottelu on luultavasti luvassa. Portugali todennäköisesti nappaa täyden potin ja kolme pistettä.