Ruotsin jalkapallon perinteinen Fotbollsgalan järjestetään tänä vuonna 20. marraskuuta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että paikalla ei ole yhtään naisten maajoukkuepelaajaa.

Tapetille noussut maajoukkuekorvausten vertailu miesten ja naisten kesken on myös Ruotsissa kuuma peruna. Vuoden verran kestäneet neuvottelut eivät ole johtaneet tulokseen naisten maajoukkueen osalta. Fotbollsgalanin boikotti voi johtaa enempäänkin.

– Se on ensimmäinen askel. Vaikea sanoa mitä sen jälkeen tapahtuu, emme tiedä mitä seuraavaksi on edessä, Ruotsin naisten maajoukkuekapteeni Carolina Seger sanoi Fotbollskanalenille ja viittasi mahdollisuuteen olla pelaamatta sovittua maaottelua Ranskaa vastaan marraskuun lopulla.

Ruotsin liiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson on ollut kommenteissaan hyvin sovitteleva, mutta pääsihteeri Håkan Sjöstrand ei ole peitellyt ärtyneisyyttään.

– Meidän pitää huolehtia taloudestamme, mitä voimme sallia? Voimme vain edetä omista lähtökohdistamme. Ellei joku halua tämän takia edustaa Ruotsia, hän voi jäädä vapaasti sivuun. Maajoukkueessa ei tarvitse pelata ellei halua, Sjöstrand sanoi.

– Kaiken kaikkiaan en usko, että lakoilla ja uhkauksilla saadaan aikaan pitkäaikaisia ratkaisuja.