Hans Backe julkaisi tänään keskiviikkona A-maajoukkueensa MM-karsintojen avausotteluun Kosovoa vastaan. Suurin keskustelu syntyi Perparim Hetemaj’n poissaolosta.

Perparim Hetemaj ilmoitti Hans Backelle, ettei halua pelata synnyinmaataan Kosovoa vastaan. Backe kertoi ymmärtävänsä pelaajan päätöksen ja totesi, että hänen tulevaisuudestaan keskustellaan myöhemmin.

Ruotsissa keskustellaan tänään samasta aiheesta. Alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Arber Zeneli nimittäin ilmoitti päävalmentaja Håkan Ericsonille edustavansa jatkossa Kosovoa.

Miehen päätös tuli maajoukkuejohdolle yllätyksenä. Ruotsi kohtaa syyskuussa Kroatian ja Espanjan tärkeissä EM-karsintaotteluissa.

– Emme ole keskustelleet kovin paljon. Otin hänet jokerina alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin, sen jälkeen kuulin huhuja Kosovosta. Keskustelimme silloin asiasta ja kysyin mitä hän haluaa. Silloin hän halusi panostaa Ruotsiin. Tämä tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, Ericson kommentoi Expressenin mukaan.

– Tämä on erittäin surullista, mutta se on vain hyväksyttävä.

Vuonna 1995 syntynyt Zeneli siirtyi Elfsborgista hollantilaisen Heerenveenin riveihin täksi kaudeksi. Hän kuului Ruotsin alle 21-vuotiaiden kokoonpanoon jo kesällä 2015, kun joukkue voitti EM-kultaa.

– Hän on aloittanut hyvin Hollannissa, hänen viimeisin pelinsä oli todella hyvä. Hän olisi ollut avauksen pelaaja Kroatiassa torstaina (1.9.).