Roman Eremenko palasi jalkapallokentille maanantaina Veikkausliigan ottelussa HIFK-FC Inter. Eremenko ei aseta itselleen paineita HIFK:n selviytymistaistelussa.

HIFK:ta loppukauden edustava Eremenko on yksi Veikkausliigan suurimmista tähdistä, mutta oli hyvin maltillinen kommentoidessaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, miten suuri hänen panoksensa tulee olemaan IFK:n säilymistaistelussa ja sitä, paljonko hänen vetovoimansa tulee houkuttelemaan katsojia IFK:n kotiotteluihin.

– Kaksi vuotta pelaamatta, 35-vuotias, kuinka paljon oikeasti voi odottaa? Yritän antaa kaikkeni, mutta ikää on ja pelaamattomuutta on. Katsotaan. Oli hyviä hetkiä tänään, mutta pitää vaan saada jatkoa sille, Eremenko sanoi Ruudun lähettämässä lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen kommentoi asiaa myös.

– Jos minä saan sanoa tähän asiaan vielä sen, että ”Roma” on yksi pelaaja muiden joukossa. Se tuo paljon tähän yhtälöön, meidän joukkueeseen. Ehdottomasti. Ei nyt ruveta sysäämään hirveitä paineita Romalle, että seuran talous tulee kuntoon, kun Roman on meillä ja pisteitä rupeaa tulemaan viikko viikko jälkeen, kun Roman on meillä ja näin poispäin. Ei se ole tilanne ollenkaan, vaan pidetään pää visusti maassa ja tehdään töitä ja valmistaudutaan peliin ja Roman on yksi pelaaja, joka tuo oman osaamisensa meidän joukkueeseen, mikä on merkittävä, hän lisäsi.

Eremenko avasi kysyttäessä myös syitä siihen, miksi IFK valikoitui hänen seurakseen. Perhesyyt ja Huuhkajista tuttu päävalmentaja painoivat vaakakupissa paljon.

– Ensimmäinen syy oli se, että pääsen pelaamaan pikkuveljen kanssa. Olen pelannut isän ja isoveljen kanssa ja nyt oli pikkuveljen aika. Toinen syy oli Mixu, hän sanoi.