Kun pääosin Euroopassa pelaavat, ei-NHL -pelaajat tahkoavat Olympialaisia, pelataan NHL:n kapeissa kaukaloissa tiiviillä tahdilla. Runkosarjan ratkaisuhetket lähestyvät ja eri joukkueiden ykköstykkien merkitys vain kasvaa kasvamistaan.

Juuri tällä hetkellä maaliverkot soivat venäläissävelillä. NHL:n maalitykkilistan kolmen kärki tulee idästä. Tilastoa johtaa tuttu mies, Washington Capitalsin Alex Ovetshkin, joka on tehnyt 34 maalia. ”Ovie” vyöryy vääjäämättömästi jälleen kerran yli 50 maalin kautta ja maalikuninkuutta.

Tilaston kakkosena on Pittsburghin huippusuorittaja Jevgeni Malkin. Malkin on tehnyt vain kaksi maalia Ovetskinia vähemmän. Etenkin joulun jälkeen Malkinin tahti on ollut hurjaa, kuten myös Penguinsin. Kenties juuri hän on se, joka Ovetskinin voisi maalikuningaskisassa päihittää.

Kolmossijalla on jonkin aikaa varjojen mailla vaellellut alkukauden ykköstähti Nikita Kucherov, joka on taas viime aikoina löytänyt jyvän. Tampa Bayn pistepörssiä koko kauden hallinnut venäläinen on tehnyt vain yhden maalin Malkinia vähemmän.

Edes listan nelonen ei tule lajin emämaasta Kanadasta. Tällä sijalla – ja neljäntenä jäsenenä tämän hetken kolmenkympinkerhossa – on ruotsalaissensaatio William Karlsson. Las Vegasin ruotsalainen on tehnyt 30 maalia.

Sitten tuleekin nippu tuttuja nimiä: John Tavares, Tyler Seguin, Anders Lee, Sean Couturier, Sean Monahan ja Patrice Bergeron täydentävät kärkikymmenikön. Samoissa lukemissa, 27, Bergeronin kanssa on Vancouverin Brock Boeser, vahvin ehdokas tämän vuoden tulokaskisan voittajaksi.

Paras suomalainen on Winnipegin Patrik Laine, joka on tehnyt 25 maalia ja sijoittuu tällä lukemalla maalitilastossa sijalle 14.