Dani Alves ei ole kuka tahansa jalkapalloilija.

Laitapuolustaja on ainoa jalkapallon aktiivipelaaja maailmassa, joka on voittanut huimat 38 pokaalia urallaan. Ajat kotimaa Brasilian joukkueessa Bahiassa, sen jälkeen Espanjassa Sevillassa ja Barcelonassa, sitten Italiassa Juventuksessa ja nyt pariisilaismahti PSG:ssä ovat tuoneet pystejä ansiolistalle mielin määrin.

Sen lisäksi Alvesilla on mm. Copa American, Confederations cupin ja nuorten maailmanmestaruuden voitto Brasilian maajoukkueen paidassa.

Barcelonassa hän pelasi Pep Guardiolan alaisuudessa. Nykyään espanjalainen Guardiola valmentaa Valioliigan kärjessä porskuttavaa tähtisikermää Manchester Cityä. Tuttu manageri pyysi Alvesta liittymään joukkueeseensa viime kesänä, mutta Alves kieltäytyi.

Alvesin päätöksen taustalla oli henkilökohtaisia syitä. Pariisi sopi Alvesille paremmin hänen mallivaimonsa Joana Sanzin uran takia, ja rakkauden kaupunki tuntui ajatuksen tasolla muutenkin Manchesteriä viihtyisämmältä.

Sen lisäksi Alvesin ja Guardiolan välit eivät olleet parhaat mahdolliset kauden 2011-12 tapahtumien takia.

– Meillä oli ylä- ja alamäkiä suhteessamme. Juuri ennen kuin lähti (Bayern Müncheniin kaudeksi 2013), hän sanoi jotain joka todella loukkasi minua, Alves sanoi Telegraphille.

– Mutta hän soitti minulle asiaan liittyen ja meillä oli erityinen keskustelu. Pidän ihmisistä jotka pystyvät anomaan anteeksiantoa saadakseen anteeksi.

Tuoreimman tarjouksen hylkääminen oli Alvesille tuskainen, koska hän pitää Guardiolaa yhtenä upeimmista tuntemistaan ihmisistä. Pyyntöön oli vaikea olla tarttumatta.

Alves, 35, on ollut loukkaantuneena toukokuusta saakka, mutta lähestyy pikkuhiljaa pelikuntoa. Vaikka brassilla alkaa olla ikää, uransa aikana hänellä on vielä selvä tavoite: pelata Englannin Valioliigassa.

– Idea siitä, että päättäisin urani pelaamatta koskaan Valioliigassa, ei ole mahdollinen, Alves täräytti.

– Se on varmasti fantastisinta jalkapalloa maailmassa. Ensinnäkin pelaajien kannattajilta saaman kunnioituksen takia ja intohimon vuoksi. Jos voin pelata, se olisi täydellistä. Pääsen sinne vielä tavalla tai toisella.

Nähdäänkö Alves valioliigakentillä jo ensi vuonna? Jos ottajia löytyy, se on täysin mahdollista, sillä hänen sopimuksensa PSG:n kanssa päättyy kesällä. Hän siirtyi seuraan Juventuksesta kesällä 2017.