© Kuva: Juha Tamminen

Pitkä painajainen päättyy vihdoin – nuorten maajoukkuepelaaja palaa HIFK:n avaukseen

Toiseksi viimeisenä Veikkausliigan sarjataulukossa tuskailevassa Helsingin IFK:ssa pelaava keskikenttämies Fredrik Lassas on tänään pitkästä aikaa punapaitojen aloituskokoonpanossa kello 18.30 alkavassa kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Alaraajavammasta kärsinyt Lassas, 20, pelaa tänään maanantaina vasta kauden kolmannen veikkausliigaottelunsa. Ennen iltaa minuutteja on kertynyt kauden aikana vain 92. Paikka aloituskokoonpanossa on ”Fredalle” kauden toinen.

– Totta kai olen todella innoissani kun pääsen takaisin kentälle ja pelaamaan. Se on kuitenkin tämän homman suola. On mahtavaa päästä takaisin tositoimiin ja heti avauskokoonpanoon, Porvoon Futuran kasvatti iloitsee HIFK:n sivuilla.

– On ollut henkisesti raskasta katsella pelejä sivusta. Olen kuitenkin ollut jo kauan joukkueharjoituksissa mukana pallon kanssa, joten en ihan kylmiltäni tule kentälle. Totta kai pelituntuma ja pelikunnon ylläpitäminen on haasteellista, kun ei ole pelannut. Ilman pelejä pelikunto ei tietystikään kohene, kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaava Lassas kertoo.

On selvää, että Suomen U21-maajoukkuerinkiin kuuluvan Lassaksen pelituntuma ei ole vielä parhaillaan.

– Se jää nähtäväksi olenko ihan 90 minuutin pelivalmiudessa, mutta olen tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Lähden sillä mentaliteetilla, että vedän sata lasissa alusta loppuun asti. Katsotaan mihin se tänään riittää.

HIFK ja KuPS kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Kuopiossa. Silloin KuPS nousi lopussa tasoihin ja sen jälkeen ohi 2-1-lukemin.