Petteri Koposen siirto moskovalaisen Himkin riveistä Espanjaan Barcelonan paitaan vahvistettiin muutama päivä sitten. Suomen kirkkain koristähti hymyili perjantaina kilpaa auringon kanssa kerratessaan tapahtuneen taustoja medialle.

28-vuotias Petteri Koponen pelasi neljä vuotta Himkin riveissä. Uusi sopimus katalonialaisseuran kanssa on muotoa 2+1.

– Kuulin kiinnostuksesta ensimmäistä kertaa kesäkuun alkupuolella. Puheluita oli, mutta mukaan mahtui myös vaihe, jolloin uskoin, ettei siirrosta tule mitään, Koponen kertasi.

– Hommat etenivät, ”Barca” rakensi joukkuettaan ja mietti, ketä he voisivat haalia riveihinsä. Yhtäkkiä kiinnostusta tuli uudestaan vahvemmin ja neuvottelut Himkin kanssa käynnistyivät. Silloinkin olin vielä epäuskoinen, että onnistuukohan tämä. Lopulta homma saatiin maaliin ja nyt fiilis on huikea.

Espanjalaisseuran on huhuttu maksaneen Koposen oikeuksista Himkille noin 270 000 euroa.

– En varmasti edes tiedä kaikista neuvotteluista. Agenttini piti minut pimennossa, kaikkia yksityiskohtia ei tarvitsekaan tietää. Jälkikäteen sain kuulla, että kaikennäköistä tapahtui. Se kuuluu asiaan, eikä onneksi ole minun hommani keskittyä siihen puoleen. Kiitos Himkille, että ymmärsi tilanteen ja Barcelonalle, että hoiti homman maaliin, Koponen hehkutti.

Petteri Koponen matkaa perheineen Barcelonaan lauantaina ja liittyy uuden seuransa harjoitusvahvuuteen heti maanantaina.

Espanjan liigan lisäksi Barcelona pelaa Euroliigaa, joka on koripallon vastine jalkapallon Mestarien liigalle. Pelit nähdään Suomessa Viasatilla ja Viaplaylla. Näin myös Koponen päätyy ruutuihin koti-Suomessa.

– Suomalainen huippupelaaja huippuseurassa on aivan upea juttu. Tarkoituksena on seurata Petteriä niin tiiviisti kuin mahdollista ja samalla tehdä Euroliigaa tutuksi ja helposti seurattavaksi myös muille suomalaisille kuin koripallon suurkuluttajille, Viasatin urheilukanavien vastaava tuottaja Ville Klinga totesi.

– Kuulostaa ihan mahtavalta. Makeeta, että suomalaisetkin pääsevät seuraamaan helposti näitä pelejä, korista Euroopan huipulta, Koponen myhäili.