Petri Skriko teki aikanaan suomalaista NHL-historiaa: ”Oli iso juttu minulle, että pystyin todistamaan, että olen parhaana päivänä näin hyvä”

© Kuva: Getty Images

Petri Skriko siirtyi NHL:ään kaudeksi 1984-85 ja otti heti paikkansa Vancouver Canucksin pelaavassa kokoonpanossa. Maaliahne hyökkääjä murtautui heti myös seuran parhaiden pistemiesten joukkoon.

Skriko kertoi urastaan Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

– Ensimmäisellä kaudella 21 maalia oli hyvä suoritus ja neljä vuotta siitä eteenpäin yli 30 maalia on kova suoritus. Canucks ei ollut siihen aikaan missään vaiheessa kärkijoukkue. Koin, että tein sen eteen paljon töitä, sain mahdollisuuden ja pääsin pelaamaan parhaiden pelaajien kanssa. Sain paljon jääaikaa. Sieltähän ne onnistumiset tulevat, hän sanoo.

30 maalin rajapyykki on perinteisesti ollut NHL:ssä hyvin arvostettu.

– Pidän sitä erittäin kovana saavutuksena, samoin sitä, että olin ensimmäinen suomalainen, joka voitti oman seuransa pistepörssin. Nämä ovat pykäliä, joita on kiva vanhemmin muistella. Ne ovat isoja saavutuksia. Ainahan olisi voinut toivoa enemmän ja lisää. Ne olivat hienoja aikoja ja oli upeaa todistaa itselleen, että pystyn parhaana päivänä voittamaan maailman parhaat siinä lajissa. Se oli iso juttu minulle, että pystyin todistamaan, että olen parhaana päivänä näin hyvä.

Osaako hän myös ajatella olevansa yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista maalintekijöistä NHL:ssä?

Kyllä osaan ajatella, ja pidän itseäni sellaisena. Koen, että ei sitä tarvitse hävetä.

Petri Skriko oli myös lähellä Stanley Cupia urallaan. Se ja monet muut NHL-tarinat löytyvät Suplasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.