Espanjan La Ligan Real Sociedad kohautti pääsiäislauantaina ilmoittamalla joukkueen paluusta harjoituksiin jo tulevana tiistaina. Nyt baskiseura on kuitenkin joutunut pyörtämään päätöksensä.

Real Sociedadin tarkoituksena oli aloittaa harjoitukset ”Saksan malliin” eli pienissä ryhmissä ja hyvin tarkkojen terveystoimien myötä. Pelaajien oli myös tarkoitus tulla harjoituksiin suoraan kotoaan ja palata välittömästi harjoituksen jälkeen käyttämättä lainkaan pukukoppitiloja harjoituskentällä.

Seura otti kuitenkin aikalisän aikeidensa suhteen ja ainakaan tiistaina Real Sociedadin pelaajia ei harjoituskentällä nähdä. AS:n mukaan tämä vaati Espanjan urheiluministeri Irene Lozanon soiton seuran puheenjohtaja Jokin Aperribaylle.

Real Sociedad ei kuitenkaan lehden mukaan ole haudannut suunnitelmaansa, vaan pyrkii käynnistämään harjoitukset mahdollisimman pikaisella aikataululla. Suuremmat seurat ovat olleet varsin varovaisia lausunnoissaan ja mm. Real Madrid ilmoitti sunnuntaina paluusta harjoituksiin vasta kun ”riski on nolla”.