Tämän blogin päätähtenä nähdään jääkiekon ystävät ja fanit Minskissä! Kuvissa saattaa vilahdella myös Leijonat ja joskus myös niitä piirittävä media.

Reissua paikan päälle lätkän MM-kisoihin on suunniteltu jo pidempään, nimittäin yleensä olemme katsoneet kisoja yhdessä Lontoossa Famous 3 Kings nimisessä sporttibaarissa. Paikalle on aina pyydetty kaikki muutkin ”kylän” suomalaiset ja heidän ystävänsä. Matseja on katsottu sulassa sovussa yhdessä erimaalaisten lätkäfanien kanssa, tässä kisatunnelmia muutaman vuoden takaa.

Sisällön tuottajina häärivät Inka Karppinen ja Anu Laitila.

Uskomme, että sisältö ei tule jättämään ketään kylmäksi!

 

 

Inka Karppinen:

Inka on Kuopion lahja Lontoon pikkukylään. Inkalla riittää tutkintoja joka taskuun, löytyy parikin maisteria ja menossa ovat tohtorin opinnot UCL:ssä. Lontoon pankkimaailmaankin on tutustuttu, mutta tulevaisuudessa Inka nähtäneen kuitenkin analysoimassa rikollisien käyttäytymistä. Koska rikospaikat eivät kumminkaan kuulu hänen mielestään ”siistiin sisätyöhön” tästä neidistä on tulossa uusi kovan luokan “organisational profiler”. Jos hyvin käy niin psykoanalyysit tehdään myös kaikista Leijonapelaajista ja tarvittaessa Erkalle toimitetaan tarkempia analyysejä vastustajista. Ainakin Venäjän joukkue kärsii oidipuskompleksista ja ”äitille” (urhealle maanjohtajalle) voi tulla useampikin hätäsoitto Suomen joukkueen hellässä käsittelyssä.

Kun tämä blondi astuu taloon niin se huomataan, viimeistään mahtavasta ja kovaäänisestä savon murteesta! Myös brittienkkua väännetään vahvalla sawolaisella aksentilla. Vahva savon murre onkin säilynyt vaikka neiti on maailmalla viettänyt jo kohta 15 vuotta. Vapaa-ajalla Inka kokkailee maailman makuja aasiasta afrikkaan, maistellen viinejä (joskus tonkallisenkin) ja matkustelen aina tilaisuuden tullen pieni ”väikkärintekosyyllisyys” repussa painaen!

Inka uskaltaa heittää itsensä likoon tilanteessa kuin tilanteessa – eikä tarvitse olla tilannettakaan kun se jo luodaan hyökkääjä alueella josta nopeasti sanallinen luistelu tuottaa tulosta. Kun Inka on messissä niin yleensä se tietää seikkailuja ja savolaisittain vastuu on kuulijalla. Inka on tästä porukasta ehdottomasti rohkein kameran edessä, koska kameran takana hän vain aiheuttaisi teknisiä ongelmia!

Inkalla on matkan aikana eräs haaste, sillä britti-TV ei ole vahvistanut näkyykö Eastenders Valko-Venäjällä (dubattuna ja venäjäksi kuulemma käy) mutta eiköhän näistäkin maailmanmestaruuskisoista saada omaa saippuaopperaa aikaiseksi kaikkine savolaisine kiemuroineen!

Inka Karppinen
Inka Karppinen / kuvaaja: Lauri Hytti

Anu Laitila:

“Hilijoo hyvä tulloo”-sanonta ei todellakaan kuulu tämän mimmin lentäviin lauseisiin. Tässä pimussa on vauhtia, puhtia ja purkanjauhantaa yhtä paljon kuin Suomi-Ruotsi pelissä konsanaan. Tampereelta muinoin maailmalle lähtenyt, Ameriikan raitit ja Lontoon metrotunnelit kolunneena Anu on ollut hommissa media ja sporttifirmoissa (MTV Networks, Sky Sports, Yle, Turner Broadcasting jne.) niin ulkomailla kuin Suomessakin. Vapaa-ajalla – siis millä vapaa-ajalla? – Anu opiskelee mediatekniikan insinööriksi, valokuvailee komeita urheilijapoikia ja pelaa jalkapalloa parissakin eri jengissä, myös poikien kanssa jotta pääsee vetelemään sukille ja taklaamaan kunnolla.

Silloin kun hän ei ”hengitä urheilua” niin Anun löytää joko parhaan kaverin ”Mac”:in seurasta tai bongaamasta ”Nikon” kanssa jääkiekko kaukalon laidalta. Tulemme kumminkin todistamaan Anun useaan otteeseen viilettämässä ”Nokia” kolmantena jalkana ympäri Minskiä etsien Wi-fi verkkoa! Joten jos haluat pysyä tämän pimun kyydissä jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa on sinulla vähintäänkin oltava kaksi purkkia kofeinitabletteja ja lavallinen energiajuomaa. Inkalla tulee olemaan siis haastetta ja mitä luultavammin savolaiset verkkarit venyvät kyydissä ja varpaita teipataan enempi kuin Karalahden jääkiekkomailaa.

Anu
Anu Laitila / kuvaaja: Silja Schemeikka

PS: Tiedoksi lukijoille: ulkomailla vietetyt vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja kirjoitettu suomi on aina joskus hieman haastavaa, ainakin kieliopillisesti!

Yhteydenotot: [email protected]