Seitsenottelun vuoden 2012 olympiavoittaja ja hallitseva maailmanmestari Jessica Ennis-Hill ei pidä ajatuksesta, että venäläiset yleisurheilijat pääsisivät mukaan Rion olympialaisiin.

Venäjä suljettiin kansainvälisistä IAAF:n kilpailuista laajamittaisen dopingin käytön vuoksi.

– Totta kai katsoisin Riossa jokaista venäläisurheilijaa epäilevästi. Miettisin varmasti, onko tässä nyt kaikki OK. Pitäisi näkyä valtavia muutoksia, että heidät voisi hyväksyä taas mukaan, Ennis-Hill sanoo BBC:n haastattelussa.

Doping ja IAAF:n korruptioskandaali ovat ravistelleet kansainvälistä yleisurheilua.

– Olen varma, että paljastukset eivät pääty tähän. Ja näyttää siltä, että tilanne vain pahenee koko ajan. Kilpaurheilijana on karmeaa nähdä tämä, mutta samalla olen sitä mieltä, että yleisurheilun on nyt pakko käydä tämä tie loppuun, Ennis-Hill sanoi.

– Pitää pöyhiä pohjamudat ja kaikkein synkimmätkin paikat, vain siten voimme päästä ylös tästä. Emme ole kaukana pohjasta juuri nyt.

– Urheilijat uskovat lajiliittoihin ja siihen, että niiden johto hoitaa hallinnon asiallisesti. Mutta se usko on ollut näköjään turhaa. Kaikki pitää nyt selvittää ja syylliset löytää, se on mielestäni melko suuri ongelma.