Englannin valioliigajätti Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho on kiinnostunut seuran nuoren malivahdin Dean Hendersonin tulevaisuudesta.

21-vuotias Henderson on pelannut Unitedin reserveissä ja lainalla Ykkösliigan Shrewsbury Townissa. Hänen sopimuksensa Unitedin kanssa päättyy kesällä.

Mourinho on Football Londonin mukaan kiinnostunut pidentämään nuoren miehen sopimusta, vaikka Unitedissa ei nähdäkään Hendersonia potentiaalisena ykkösvahtina. Samoin Mourinhon uskotaan tekevän Joel Pereiran, Unitedin tämän hetken kolmosvahdin kohdalla.

Ratkaisulla halutaan tuoda leveyttä Unitedin maalivahtitalliin, jonka ykkösenä koreilee espanjalaistähti David de Gea, kakkosena argentiinalainen Sergio Romero. Samalla halutaan estää nuorukaisten, Pereiran ja Hendersonin, siirto Arsenaliin, joka etsii uutta tulevaisuuden ykkösmaalivahtia.

Arsenalin ykkösenä on toiminut Petr Cech, jonka tulevaisuus on epävarma. Konkarin kakkosena toiminut David Ospina saattaa lähteä kesällä peliajan perässä, eikä 25-vuotiasta Emiliano Martinezia voi enää sanoa nuoreksi lupaukseksi. Martinezin läpimurto Arsenalissa on jäänyt tekemättä, eikä seura koe häntä uudeksi ykkösvahdin viitan kantajaksi.

Daily Starin mukaan Arsenalin kannattaisi tehdä siirto Hendersonin suhteen. Mikäli se on Mourinhosta kiinni, niin ei välttämättä pääse käymään. Mirrorin mukaan Hendersonin perässä on myös Aston Villa, jonka maalilla on torjunut tällä ja viime kaudella Championshipissä juuri Unitedista lainalle tullut Sam Johnstone.