Alexander Bolshunov oli se hiihtäjä, joka ainoana pisti tosissaan kampoihin Iivo Niskaselle lauantain viidelläkympillä olympialaisissa, vaikka joutui hänkin lopulta taipumaan suomalaisen edessä.

Bolshunovin osalta kisan jälkeinen lehdistötilaisuus ei ollut kuitenkaan yhtä hopeamitalijuhlaa. Mitaleitta kuninkuusmatkalla jääneen ja muuten olympialaisissa hurjaa saldoa takoneen Norjan media otti 21-vuotiaan Bolshunovin kanssa esille ilmeisen puheenaiheen – ei tosin ehkä kovin tahdikkaassa paikassa tai tavalla.

Bolshunovilta luonnollisesti udeltiin Venäjän dopingista ja etenkin siitä oliko dopingohjelma valtion ohjailema ja mitä on tapahtunut sitten Sotshin 2014 olympialaisten.

– En tiedä pystynkö vastaamaan tähän kysymykseen. Olen vasta juuri alkanut kilpailla tällä tasolla, kysymyksestä ilmeisen aidosti hämmästynyt Bolshunov sanoi VG:lle.

– En voi verrata siihen millaista oli neljä tai viisi vuotta sitten tai silloisiin urheilijoihin. Olen oma itseni ja heillä oli oma joukkueensa, Bolshunov – joka Sotshin olympialaisten aikaan oli 17-vuotias, kuittasi.