Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander povasi jo ennen ottelua, että Brasilian kohtaloksi jää pelaaminen pronssiottelussa. Moisander arvioi ottelun alla, että Saksan pelaaminen on vakuuttavaa, toisin kuin Brasilian. Mutta ei hänkään uskonut, että välierä olisi ratkennut näin.

– Ehkä uskomattomin peli, jonka olen koskaan nähnyt. No, itselleni tämän kauden murskatappio Hollannin cupin finaalissa oli jotain tännepäin, Moisander sanoo.

– Kävi jopa sääliksi Brasilian joukkuetta, sillä niin ylivoimainen Saksa oli. Brasilian peli hajosi täysin, kun Saksa meni johtoon. Sen jälkeen hommasta tuli pahaa jälkeä.

Moisanderin mielestä Saksa eteni odotetusti jatkoon, mutta Brasilia meni kisoissa jopa pitemmälle kuin hän arveli.

– Brasilia oli huono oikeastaan koko kisat. He eivät pelanneet yhtään todellista huippupeliä. Minun mielestäni heidän olisi pitänyt tippua jo Chilelle, sillä siinä ottelussa parempi joukkue putosi jatkosta.

– Mutta Saksa on ollut vakuuttava ensimmäisestä hetkestä lähtien. Heidän pelinsä kehittyy koko ajan ja töitä on tehty juuri näitä ratkaisupelejä ajatellen. Se, että kaikki osui tiistaina nappiin, näkyi taululla. Ja tietysti myös se, että Brasilia puolusti ja pelasi luokattomasti, Moisander kertoo.