Viime MM-kisojen finalisti Hollanti on jälleen vahvasti etenemässä kohti ratkaisupelejä sen kaadettua Meksikon 2-1. Hollannissa Ajaxissa pelaava Niklas Moisander uskoo oranssipaitojen mahdollisuuksiin mennä turnauksessa jopa loppuun asti.

Hollanti lähti kisojen varsin maltillisin odotuksin, sillä sen ei uskottu pystyvän toistamaan neljän vuoden takaisia esityksiä. Onnistumiset ovat kuitenkin ruokkineet Hollannin itseluottamusta.

– Heiltä ei odotettu kisoissa juurikaan mitään, mutta tällä hetkellä he ovat maaginen joukkue. Heillä on paljon kokemattomia pelaajia ja sitten muutama kokenut, jotka ovat hurjassa vireessä. Tällaiset voitot vain kasvattavat joukkueen itseluottamusta entisestään, Moisander pohtii.

Hollannin maajoukkueessa usein egot ovat kolahdelleet eikä joukkuehenki ole ollut paras mahdollinen. Moisanderin mukaan joukkue puhaltaa nyt yhteen hiileen.

– Joukkueessa on tällä hetkellä älytön itseluottamus ja mahtava joukkuehenki. Katsoin Meksiko-ottelun jälkeen Robbenin haastattelua ja hän kehui uskomatonta joukkuehenkeä. Se ei todellakaan ole ollut Hollannissa aina itsestäänselvyys. Siitäkin voi antaa kunniaa päävalmentaja Louis van Gaalille, sillä hän osaa luoda joukkueeseen erinomaisen hengen.