F-lohko avattiin sunnuntaina Argentiinan ja Bosnia ja Hertsegovinan ottelulla ja lohkon avauskierros saadaan pakettiin Iranin ja Nigerian kohdatessa toisensa.

Kummankaan edelliset visiitit MM-kisoissa eivät ole olleet mitenkään hohdokkaita, joten nyt molemmilla on hyvä mahdollisuus kiillottaa kilpeään. Iran on historiansa aikana voittanut vain yhden ottelun MM-kisoissa ja Nigeriankin edellisestä voitosta MM-tasolla on ehtinyt vierähtää jo 16 vuotta.

Molemmat joukkueet selvittivät tiensä suhteellisen helposti kisoihin, mutta molempien valmistavat ottelut sujuivat hieman tahmeasti. Iran voitti kenraaliharjoituksessaan Trinidad ja Tobagon, mutta samanaikaisesti jäi tasapeliin Angolaa, Montenegroa ja Valko-Venäjää vastaan. Nigeria sen sijaan jäi kokonaan voitoitta pelatessaan tasapelit Skotlantia ja Kreikkaa vastaan sekä häviämällä USA:lle.

Nigerian joukkuetta tähdittävät Valioliigasta tutut Victor Moses sekä John Obi Mikel. Kaksikko kantaakin isoa roolia joukkueessa. Mikel pääsee maajoukkueessa rellestämään vapaammin kuin seurajoukkueessaan Chelseassa, joten hänen hieman hyökkäävämpään rooliin kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkeä osa joukkueen hyökkäyspeli on myös Fenerbahcen hyökkääjä Emmanuel Emenike, joka on ollut maajoukkueelle tärkeä peluri.

Iranin nimimies on Charltonissa pelaava Reza Ghoochannejhad. Hän on kasvanut Hollannissa ja edustanut oranssipaitoja nuorisomaajoukkueissa, mutta päävalmentaja Carlos Queiroz houkutteli hänet syntymämaansa maajoukkueeseen ja hän on ollut erittäin tehokas iskien 10 maalia 14 ottelussa. Iranin pelissä iso rooli on myös Osasunan keskikenttäpelaajalla ja maan kapteeni Javad Nekounamilla, joka tuo kokemuksellaan tärkeän lisän joukkueeseen.

Nigeria on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, mutta halvalla Iran ei varmasti tule nahkaansa myymään. Iranin puolustus oli rautaa Aasian karsinnoissa, mutta nyt vastassa ovat kuitenkin eri tason joukkueet. Nigeria voitti viime vuonna Afrikan mestaruuden ja sillä on kova ja taitava joukkue kasassa. Iranin mahdollisuudet piilevät lähinnä erikoistilanteissa, sillä joukkueesta löytyy runsaasti pääpelivoimaa eikä Nigerialla ole niissä varaa herpaannuksiin.