31-vuotias maileri Niclas Sandells lopettaa urheilu-uransa. Hän voitti urallaan useita 800 ja 1500 metrin Suomen mestaruuksia. Menestystä karttui myös maaotteluista, halli- ja viestimestaruuskisoista.

– On aika siirtyä uusiin haasteisiin elämässä ja jättää kilparadat nuorille lupauksille, Sandells kertoi SUL:n nettisivuilla.

Vuosi 2012 oli Sandellsin uran paras, kun hän oli mukana sekä Helsingin EM-kilpailuissa että Lontoon olympialaisissa. Helsingissä hän oli loistokunnossa ja juoksi itsensä finaaliin ollen jopa mitalisuosikki. Haaveet kaatuivat kuitenkin kaatumiseen finaalissa.

– Kilpaurheilun parissa olen saanut kokea paljon hyviä hetkiä. Päällimmäisenä muistona ovat Helsingin EM-kisat, ennätysjuoksut Lapinlahden Eliittikisoissa ja Lontoon olympialaiset, Sandells sanoo.

Sandells juoksi 1500 metrin ennätyksensä 3.36,88 Lapinlahdella kesällä 2012.

Viimeisen parin vuoden aikana Sandells on kampaillut loukkaantumisten ja sairastelujen kassa.

– Olin ajatellut, että lopettaisin Zürichin EM-kisojen jälkeen, mutta viime vuosi meni sairastelujen takia penkin alle, ja olisi tuntunut huonolta lopettaa sellaiseen kauteen, Sandells sanoo.

Juoksijan valmistautumista kuluvalle kaudelle kiusasivat polvi- ja akillesjännevaiva. Porin Kalevan kisoissa hän juoksi kuitenkin 800 ja 1500 metrillä toiseksi.

– Pystyin kilpailemaan kansallisella tasolla ihan hyvin, vaikkei se tietysti ollut sitä mitä tavoittelin, Sandells kertaa päättynyttä kautta.