Naisjalkapalloilija vuoden urheilija Norjassa – koska Suomessa?

© Kuva: Getty Images

Jalkapalloilija Ada Hegerberg valittiin  sunnnuntaina Norjan vuoden 2016 urheilijaksi.

Ranskalaisen Lyonin ja Norjan naisten maajoukkueen pelaaja Ada Hegerberg valittiin Norjan parhaaksi urheilijaksi. Hegerbergin valinta onkin täysin perusteltu, sillä hyökkääjä pokkasi elokuussa myös UEFA:n Euroopan parhaan naispelaajan tittelin.

Suomen Urheilugaalaa juhlitaan 17. tammikuuta. Valintaraati on asettanut ehdokaslistalle 60 urheilijaa. Heidän joukossaan on muun muassa kolmesti Suomen vuoden naispelaajaksi valittu Tinja-Riikka Korpela. Maalivahti on Saksan Bundesliigajoukkue Bayern Münchenin ykkösvahti ja on juhlinut joukkueensa kanssa jo kahdesti maan mestaruutta.

Muita jalkapalloilijoita ei listalla kuitenkaan ole. Äänestykseen osallistuvat toimittajat voivat toki antaa pisteensä esimerkiksi huiman vuoden Saksan Bundesliigassa pelanneelle Lukas Hradeckylle kohdassa ”muu valinta”.

Vuoden urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula kommentoi tilannetta Urheilusanomille. 60 nimen joukkoon ei mahtunut yhtään koripalloilijaa.

– Meillä on karkeana rajana arvokisamitali. Lauri Markkanen oli kovasti puheissa, ja toki häntä saa äänestää ehdokaslistan ulkopuoleltakin. Melkein käsiäänestyksellä Markkanen jätettiin ulkopuolelle, Hannula totesi.

– Hradecky oli yksi nimi, jota kanssa mietittiin, mutta hänen vaatimattomammat esityksensä maajoukkueessa vaikuttivat.