Super Bowl -sunnuntaina USA pysähtyy, kun ihmiset seuraavat NFL-kauden huipentumaa. Otteluun kuuluu vahvasti runsaat pelieväät.

Kanasiivet ovat yksi suosituimmista peliruuista ottelun aikana. Onkin arvioitu, että amerikkalaiset syövät peräti 1,42 miljardia siipeä ottelun aikana. Mielenkiintoisena kuriositeettina todettakoon, että siipien hinnat perinteisesti nousevat Super Bowlin aikoihin.

Siipien oheen kuuluvat olennaisesti myös tietenkin virvokkeet. Amerikkalaiset kuluttavatkin peräti 1,1 miljadria litraa olutta päivän aikana. Lisäksi pelin ohessa kuluu lähes 13 miljoonaa kiloa sipsejä.

Ihmisten arvioitiin käyttävän viime vuoden Super Bowliin yhteensä peräti 15 miljardia dollaria ruokaan, juomaan sekä Super Bowl -juhlien rekvisiittaan. Se on lähes sama summa, joka on YK:n maailman ruokaohjelman vuotuinen budjetti.

Tämän vuoden Super Bowlissa kohtaavat Cincinnati Bengals ja Los Angeles Rams.

Super Bowl lähetys alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00:00 alkavalla studio-osuudella. Studiossa peliä alustaa studioisäntä Tuomas Melingin johdolla asiantuntijatrio Mika Laurila, Tomi Tiilikainen ja Miro Kadmiry, joka vei pelinrakentajana Suomen maajoukkueen EM-pronssille vuonna 2021. Ottelulähetys alkaa klo 01:00. Ottelun selostavat Mika Laurila ja Mikko Koikkalainen.

Yön ottelu studioineen on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport+ Suomi -kanavalla. V sport+ Suomi -kanava on Super Bowlin kunniaksi katsottavissa ilmaiseksi koko viikonlopun ajan.