ESPN:n mukaan Mohamed Salah harkitsee maajoukkueuransa päättämistä, koska hän ei ole tyytyväinen siihen, että hänet vedettiin Venäjän MM-kisojen yhteydessä mukaan politiikkaan.

Salah muun muassa kuvattiin ennen turnauksen alkua Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin kanssa. Kiistelty johtaja myös myönsi Salahille Tshetshenian kunniakansalaisuuden.

Sotilasjohtaja Kadyrov on hallinnut Tšetšeniaa vuodesta 2004 lähtien. Häntä on syytetty useista ihmisoikeusrikkomuksista sekä seksuaalivähemmistöjen syrjimisestä. Kadyrov on muun muassa järjestänyt Tšetšeniassa keskitysleirejä homoseksuaaleille.

Egyptin jalkapalloliitto kommentoi asiaa sunnuntaina sanomalla, että tiedot siitä, että Salah harkitsee maajoukkueen jättämistä, ovat täysin vääriä.

Salah pelaa tänä vuonna ensi kertaa MM-tasolla. Hän on tehnyt MM-kisoissa toistaiseksi yhden maalin ja Egyptin kisat ovat päättymässä alkulohkoon kahden hävityn ottelun jälkeen.

Alec Luhn

@AlecLuhn
Just Kadyrov declaring Mo Salah an honorary citizen of Chechnya. You'd think you'd at least read the Wikipedia entry on a place before taking citizenship...or maybe he just doesn't care meduza.io/news/2018/06/2…


Salahin Egypti kohtaa Saudi-Arabian tänään kello 17:00 A-lohkon ottelussa.