MM-finaalierotuomari muistelee: ”Diego Maradona oli yksi kamalimmista henkilöistä, joita olen koskaan tavannut”

© Kuva: Getty Images

Puhuttaessa maailman kaikkien aikojen parhaasta jalkapalloilijasta Diego Maradonan nimi nousee takuuvarmasti ainakin mukaan keskusteluun. Maradonan poikkeuksellisia kykyjä pelaajana tuskin kiistää kukaan, mutta henkilönä hän aiheuttaa ristiriitaisempia tunteita.

Maradonasta henkilönä varsin karun kuvan antaa vuoden 1990 MM-finaalin erotuomari Edgardo Codesal.

– Olisin voinut ajaa hänet kentältä, koska hän ei ymmärtänyt lainkaan sääntöjen noudattamista, Codesal kertoi uruguaylaiselle Radio 1010:lle.

– Kun poistin kentältä [Pedro] Monzonin hän tuli luokseni huutamaan ja vaahtoamaan FIFAn aseellisesta ryöstöstä. Olisin voinut ajaa hänet ulos silloin. Jos olisin pitäytynyt tiukasti säännöissä, olisin poistanut hänet kentältä jo ennen ottelun alkua koko stadionin loukkaamisesta.

Codesal viittaa jälkimmäisellä Maradonan keskisormen näyttämiseen yleisölle, joka vihelsi Argentiinan kansallislaululle.

– Yritin rauhoitella häntä ja selittää hänelle, että hän on pelaaja. Hän oli yksi maailman parhaista pelaajista, mutta ei vain ymmärtänyt. Henkilönä hän on yksi kamalimmista, jonka koskaan olen tavannut.

Meksikolaiserotuomari painotti kuitenkin, että jalkapalloilija Maradona ja henkilö Maradona on syytä erottaa toisistaan.

– Hän oli täydellinen johtaja, joka antoi kaikkensa kentällä. Pelaajana hän saa minulta täyden kunnioituksen ja ihailun, Codesal alleviivasi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.