Miten NHL:n tähtipuolustajien hirmuiset peliminuutit ovat mahdollisia? – Suomalaisasiantuntija vastaa

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus RoPSin voitolla!

San Jose Sharks eteni keskiviikkoaamuna jatkoon NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Sharks pelasi kahdessa viimeisessä ensimmäisen kierroksen ottelussaan jatkoeriä, mikä nosti joukkueen tähtipuolustajien peliminuutit aivan valtavalle tasolle.

Brent Burns pelasi kuudennessa pelissä yli 42 minuuttia ja seitsemännessäkin yli 39 ja puoli minuuttia.

Monivuotinen NHL-pelaaja Ossi Väänänen kertoo taustoja Burnsin urakoinnille Suplan tuoreessa NHL Playoffs -podcastissa.

– Ensinnäkin pitää olla viimeisen päälle ammattilainen ja urheilija, että pystyt käsittelemään tuollaisia minuutteja. Samaan aikaan, kun mietitään Burnsia, niin hänhän on joka puolella kenttää! Ei hän tyydy vain puolustamaan, vaan hän hyökkääkin ikään kuin välihyökkääjänä, Väänänen sanoo.

Myös jaksaminen on Väänäsen mukaan eräänlainen taitolaji.

– Se tuntuu kropassa ihan varmasti. Kaikki kivet käännetään levon suhteen, mutta Burns on kokenut veteraani ja hän tietää, miten näitä pitää lähestyä ja on tottunut tuohon isoon vastuuseen. Hän on varmasti myös tottunut pelaamaan väsyneenä. Pelaajissakin on eroja. Jos pelaaja a:lle lyö hapot jalkaan, ei hänelle ole mitään käyttöä. On erilaisia kroppia. Joku pystyy toimimaan happojen kanssa paljon paremmin, eli vaikka on väsynyt, niin pää ja kädet toimivat. Näkisin, että Burns on yksi heistä, jotka pystyvät käsittelemään väsymystä hyvällä ja tehokkaalla tavalla, hän sanoo.

NHL Playoffs – kohti Stanley Cupia -podcast on kuunneltavissa Suplassa.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus RoPSin voitolla!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Barcelonan voitolla!