Englannin Championshipissa nähtiin todellinen jäätyminen. Perjantaina tilanne muuttui Brentfordille otolliseksi, kun WBA hävisi oman ottelunsa. Sen johdosta Brentfordille aukesi loistava sauma kymmenien miljoonien puntien arvoiseen sarjanousuun Valioliigaan.

Brentfordin olisi pitänyt pelata tasan tai voittaa Stoke lauantaina – seitsemän perättäisen voiton putken siivittämänä – ja tätä kautta varmistaa viimeiselle kierrokselle loistavat asemat. Voitto häntäpään Barnsleysta keskiviikkona olisi taannut sarjan kakkossijan ja suoran nousun. Kaikki oli siis omissa käsissä vielä lauantaiaamuna.

Mutta. Brentford hävisi Stokelle 0-1 ja samalla etulyöntiasema säilyi WBA:lla. Keskiviikon kierroksella WBA nousee voitolla varmasti Valioliigaan ja Brentford tarvitsee apuja WBA:n vastustajalta QPR:lta.

Brentford saa viimeisen kierroksen tuloksista huolimatta joka tapauksessa sauman nousuun, mutta play-offien kautta. Se reitti on tunnetusti hankala, mutta toki mahdollinen. Seuran nousu Valioliigaan olisi myös suomalaisittain kiinnostava, sillä joukkueessa on kaksi suomalaisnuorukaista joukkueessa: Jaakko Oksanen ja Marcus Forss. Kaksikosta Oksanen on esiintynyt tällä kaudella yhdessä ottelussa, Forss oli lainalla syksyn ja kevät meni piloille loukkaantumisen vuoksi.

Viaplay seuraa Championshipin ratkaisukierrosta ensi keskiviikkona tuttuun tapaan.