Miesten mäkihypyssä tarjolla isoin potti – tällaisia ovat palkintosummat Oberstdorfin MM-hiihdoissa

© Kuva: Getty Images

Torstaina Saksan Oberstdorfissa alkavissa hiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa on tarjolla mitalien lisäksi myös merkittäviä rahapalkintoja. Kansainvälisen hiihtoliitto (FIS) ja kisajärjestäjä jakavat kisoissa yhteensä noin 900 000 euron edestä palkintorahoja, kertoo uutistoimisto NTB. Maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä urakoidaan puolentoista viikon rupeaman aikana kaikkiaan 24 eri kilpailua.

NTB:n mukaan suurin yksittäinen palkintosumma on jaossa miesten henkilökohtaisissa mäkihyppykisoissa. Niissä kultamitalistille irtoaa reilun 25 000 euron arvoinen potti.

Maailmanmestareista pienimmän palkintosumman saa naisten yhdistetyn voittaja, jolle heltiää vajaa 4 000 euroa. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä naisten ja miesten palkintorahojen välillä on isoja eroja.

Maastohiihdossa naisille ja miehille on tarjolla tasavertaiset summat FIS:n ja kisajärjestäjän potista. Molemmissa henkilökohtaisen kisan maailmanmestari saa runsaat 15 000 euroa. Joukkuekilpailuissa palkintosummat ovat henkilökohtaisia kisoja pienempiä.

Ensimmäiset MM-mitalit ratkotaan Oberstdorfissa torstaina, kun ohjelmassa on maastohiihdon sprintit sekä naisten mäkihypyn normaalimäen kilpailu.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.