Madridissa ja Barcelonassa ollaan harvoin yhtä mieltä asioista ainakaan jalkapalloon liittyen, mutta tänä maanantaina suru yhdistää molempia jalkapallokaupunkeja koronaepidemian lisäksi. Huippuvalmentaja Radomir Antic on menehtynyt 71-vuotiaana.

Serbialainen Antic kirjoitti hämmästyttävää historiaa urallaan. Hän on ainoa valmentaja, joka on luotsannut niin Real Madridia kuin Barcelonaa ja lisäksi Atletico Madridia. Juuri Atletico kertoi Anticin kuolemasta – ”Atletin” peräsimessä hän voitti niin La Ligan kuin Copa del Reyn kaudella 1995-96.

Pelaajana mm. Partizan Belgradia, Fenerbahcea, Real Zaragozaa ja Lutonia edustanut Antic valmensi urallaan Espanjassa kolmen huippuseuran lisäksi pääsarjatasolla myös Real Zaragozaa, Real Oviedoa ja Celta Vigoa. Espanjan vuosien jälkeen Antic palasi kotimaahansa ja luotsasi Serbian maajoukkuetta 2010 MM-lopputurnauksessa.

Anticin viimeiset valmennuspestit olivat Kiinassa. Valmentajantehtäviensä ohella hän oli tunnettu ja suosittu kommentaattori Espanjassa.

Atlético de Madrid

@Atleti
La familia atlética está de luto por el fallecimiento de uno de nuestros entrenadores legendarios: Radomir Antic. Siempre estarás en nuestros corazones. Descanse en paz. ➡ ow.ly/XMuD30qvOue