Meksiko voitti A-lohkon päätöskierroksella Kroatian 3-1 ja eteni lohkon kakkossijalla pudotuspeleihin.

Ottelun maalit nähtiin vasta ottelun loppupuolella. Ensin Meksikon kapteeni Rafael Marquez puski Hector Herreran kulmapotkun vastustamattomasti Kroatian maaliin ottelun 72. minuutilla.

Vain kolme minuuttia ehti kulua, niin Andres Guardado viimeisteli vastahyökkäyksestä Meksikon 2-0 -johdon. Javier Hernandez puski 3-0 -maalin kulmapotkusta 82. minuutilla pelattuaan tätä ennen 11 maaottelua ilman maalia.

Kroatia sai pientä lohtua kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Ivan Perisicin maalilla. Hetki tämän jälkeen Kroatian Ante Rebic ajettiin kentältä.

Jo ensimmäisellä puoliajalla Meksikolla oli vastustajaansa vaarallisemmat maalintekopaikat. Herrera pommitti 16. minuutilla reilusta 20 metristä Kroatian maalin ylärimaan, ja Maxi Perralta oli 19. minuutilla rangaistusalueella puolittain läpi, mutta miehen tukijalka petti juuri laukaisuhetkellä.

Meksikon puolustus oli läpi ottelun samaa luokkaa kuin 0-0 -lukemiin päättyneessä Brasilia-ottelussa. Pudotuspelien avauskierroksella se kohtaa A-lohkon voittaneen Hollannin.