Espanjan mahtiseura FC Barcelona otti sunnuntaina 3-0-voiton Las Palmasista. Peli pelattiin tyhjille katsomoille Katalonian maakunnan itsenäistymisäänestyksen aiheuttamien mielenosoitusten myötä. Barcelona olisi halunnut ottelun peruuntuvan, mutta Espanjan jalkapalloliiga ei suostunut pyyntöön.

Ottelu pelattiin, mutta kokonaan ilman yleisöä. Yksittäinen katsoja oli kuitenkin jostain kumman syystä päässyt Camp Noulle ja juoksi kentälle. Tilanne ei aiheuttanut vahinkoa.

Barcelona julkaisi ennen ottelun alkua tiedotteen, jossa se otti kantaa Katalonian poliittiseen tilanteeseen. Yli 300 ihmisen kerrottiin sunnuntaina loukkaantuneen poliisin käytettyä voimatoimia itsenäisyysäänestyksen estämiseksi. Eri lähteiden mukaan poliisi käytti muun muassa kumiluoteja ja pamppuja.

Barcelona sanoi tiedotteessaan voimankäytön estävän Katalonian kansalaisia käyttämästä oikeuttaan sananvapauteen.

– Olen ylpeä katalaaneista, Barcelonan puolustaja Gerard Pique sanoi espanjalaisen Marcan mukaan ottelun jälkeen kyyneleet silmissään.

– Tämä on ollut kauhein kokemukseni, hän lisäsi.

Samalla Pique totesi suoraan olevansa valmis jättämään Espanjan jalkapallomaajoukkueen, jos Espanjan jalkapalloliitto katsoo hänen olevan ongelma tai ärsyttävän maajoukkuetta.

Tiettävästi Pique, 30, aikoo joka tapauksessa lopettaa maajoukkueuransa ensi kesän Venäjän MM-kisojen jälkeen.