Kun Sergio Aguero alkuviikosta ilmoitti jättävänsä Manchester Cityn tämän kauden jälkeen, alkoi välitön spekulaatio sen suhteen, kenet City hankkii argentiinalaisen korvaajaksi. Vastaus saatettiin saada jo nyt ja se on hiukan yllättävä.

City ei viime vuosina ole tottunut kursailemaan markkinoilla, mutta nyt on manageri Pep Guardiolan mukaan toisin. Guardiola pitää jopa todennäköisenä, että City ei hanki ketään ainakaan suoraksi korvaajaksi Aguerolle.

Dortmund-hyökkääjä Erling Haaland on yhdistetty tiiviisti Cityyn – monen muun seuran ohella – mutta 150 miljoonan hintalappu on pudottamassa manchesterilaiset pois pelistä.

– En tiedä mitä lopulta tapahtuu, mutta näillä hinnoilla me emme hanki hyökkääjää, Guardiola sanoi BBC Sportille.

– Se on mahdotonta, meillä ei ole varaa siihen. Kaikki seurat kamppailevat taloutensa kanssa, niin mekin. Tällä hetkellä näyttää todennäköisemmältä, että emme hanki hyökkääjää ensi kaudeksi.

Guardiola painotti samalla, että suoraa yksi yhteen -korvaajaa Aguerolle ei edes löydy. 257 maalia 384 ottelussa Citylle paukuttanut 32-vuotias hyökkääjä jätti sellaisen jäljen seuraan.

– Hänen korvaamisensa uudella pelaajalla ajatellen lukemia? Mahdotonta. Ajatellen hänen merkitystään? Mahdotonta.

Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä V Sportin ja Elisa Viihde Viaplayn kanavilla.