Yksi Suomen kaikkien aikojen maalivahdeista, Antti Niemi, antaa Viafreen haastattelussa suitsutusta pitkän tauon jälkeen kentille palanneen saksalaisvahti Manuel Neuerin otteille MM-kisoissa.

32-vuotias Neuer oli syyskuusta asti sivussa peleistä jalkapöydän murtuman vuoksi. Valintaa Saksan maajoukkueeseen pidettiin suurena riskinä, sillä Neuer pelasi ensimmäiset ottelunsa vasta kesäkuun alun MM-kisoihin valmistavissa harjoitusotteluissa. Saksan peli on tökkinyt MM-kisoissa, mutta Neuer on ollut kaikesta huolimatta yksi kisojen parhaista maalivahdeista.

Annan Neuerille kyllä pisteet siitä, että poissaolo ei ole näkynyt hänen otteissaan. Muutama harjoitusmaaottelu vain alla ennen kisoja. Aika hyvin suoriutunut minun mielestäni, Antti Niemi kertoi yleisölle O’Learys Bakersissa.

Komealla urallaan muun muassa 67 A-maaottelua ja 143 valioliigaottelua pelannut Niemi tuo kokemuksesta esiin kohdat, joissa pitkä pelaamattomuus olisi voinut näkyä Neuerin otteissa.

– Itse jos mietin, että olisin ollut 10-12 kuukautta poissa pelikentiltä ja olisin saanut vain neljä peliä ennen isoa turnausta, niin kyllä se varmasti näkyisi vielä pelaamisessa: ajoituksissa ja päätöksenteossa. Yllättävän hyvältä on näyttänyt, Niemi muistuttaa.

Varsinaisia maalivahtikomeettoja ei MM-kisoissa ole nähty, vaan kisojen parhaita vahteja listattaessa Niemi nostaa esiin tuttuja nimiä.

– Mulla on näitä kestosuosikkeja. David De Gea on aika kokonaisvaltainen paketti. Hugo Lloris on erittäin hyvä torjumaan. Keylor Navas pelaa ns. pienemmän maan maalilla ja joutuu ehkä torjumaan enemmän kuin välillä Real Madridissa. Ei siellä mitään ässää ole, joka nyt olisi noussut yllättäen maalivahtikartalle ja lyönyt itsensä läpi, Niemi toteaa.

Katso Antti Niemen haastattelu kokonaisuudessaan Viafreestä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.