Viimeinenkin suomalaisjoukkue pääsi vauhtiin Champions Hockey Leaguessa, kun Lukko luisteli jäälle kohdatessaan pohjoisirlantilaisen Belfast Giantsin. Lukko otti tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)-voiton.

Kuusinkertainen Britannian mestari osoitti, ettei CHL:ssä ole helppoja otteluita, vaikkei vastustaja välttämättä suurelle yleisölle kaikkein tunnetuin olekaan. Lukko joutui tekemään täyden päivätyön täyden pistepotin saamiseen.

– Erittäin kova peli. Todella kova, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä puhkui ottelun jälkeen CHL:n tiedotteessa.

– Luistelu- ja kamppailuvoimainen joukkue, joka pelasi suoraviivaista pohjoisamerikkalaista kiekkoa. Erittäin vaikea vastustaja ja pisti meidät todella koville. Tuli kaikille heti selväksi mikä taso CHL:ssä tällä kaudella on, Lämsä jatkoi.

Maalittoman avauserän jälkeen Giants iski juuri ennen puoltaväliä, kun Greg Printz siirsi maalin edestä ottelun avausosuman.

Lukon vastaus tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Sebastian Repo siirsi ylivoimalla kiekon verkkoon Brayden Burken ja Julius Mattilan toimiessa esityöntekijöinä. Päätöserää oli ehditty pelata 5.38, kun sama kolmikko järjesteli Lukon johtomaalin. Tällä kertaa Burke sai kunnian päättää komea hyökkäys maalituuletukseen.

Belfast haki hanakasti tasoitusta ja otti lopussa maalivahdin pois, jolloin Repo pääsi viimeistelemään illan toisen maalinsa ja syöttäjiksi merkittiin jälleen Burke ja Mattila.

Ykkösketjun toiminta saikin päävalmentajalta kehuja ottelun jälkeen.

– He tekivät meille tärkeitä maaleja. Repo teki ensimmäisen ylivoimalla ja se oli meille iso maali. Se toi meidät takaisin peliin. Toisessa hyvä riistopelaaminen ja suoraviivaisesti hyökättiin maalille ja kolmas tyhjään maaliin. Jos ketju tekee kolme maalia, niin kyllä täytyy olla erittäin tyytyväinen.

Seuraavaksi Lukko matkustaa sunnuntaina Tanskaan Aalborg Piratesin vieraaksi. Voittoisa alku antoi hyvän lähtölaukauksen kilpailulle.

– Kyllä voittaminen on itseluottamusta tukeva asia, mutta meidän tarinamme on vasta alussa. Alussa ehkä huomasi, että oli pientä puristusta. Oli kova odotus päästä aloittamaan kotona, oli hyvin yleisöä ja faneja, mutta samalla se tuo itseluottamusta ja vapautta.

– Tämä toi uskoa, että pystymme voittamaan joukkueita, jotka pelaavat hyvin eri tyyppistä jääkiekkoa kuin mitä Liigassa pelataan. Nyt vastassa oli hyvin suoraviivainen joukkue, joka pelasi yhdellä rytmillä ensimmäisestä sekunnista viimeiseen, Lämsä summasi.

Lukon seuraava ottelu on sunnuntaina 3.9. Tapparan jatkoerään vieneen Aalborg Piratesin vieraana.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studiota on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote