Rauman Lukko on ainoa suomalaisjoukkue, joka jatkaa tällä kaudella Champions Hockey Leaguen puolivälieriin. Jatkopaikka ratkesi, kun HC Innsbruck kaatui Raumalla jatkoajan jälkeen 2-1. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Itävallassa tasalukemiin 2-2.

Lukko sai otteluun erinomaisen alun, kun kiekko oli Ponthus Westerholmin maalinedustan ohjauksella vastustajan verkossa jo reilun minuutin jälkeen.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa tovi, sillä se syntyi vasta ajassa 56.17 HC Innsbruckin Nick Albanon osuttua ylivoimalla.

Varsinainen peliaika päättyi siis 1-1, mutta Tarmo Reunanen päästi kotiyleisön piinasta heti jatkoajan alkuun. Jatkoajan sekunteja oli kulunut tuossa vaiheessa vasta 19.

– Pääsimme hyvin peliin mukaan ja loimme aivan riittävästi maalipaikkoja. Siitä täytyy olla tyytyväinen, että jaksoimme kärsivällisesti hakea ratkaisua, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä totesi.

Yrityksen puutteesta ei Lukkoa voinut syyttää, sillä kotijoukkue voitti ottelussa maalia kohti suuntautuneet laukaukset peräti 47-12.

– Isolla sydämellä vastustaja puolusti, mutta kyllä kaikkien mittareiden mukaan me voiton ansaitsimme, Lämsä huomautti.

Champions Hockey Leaguen puolivälierät pelataan 5./6.12. ja 12.12. Lukko kohtaa tuolloin neljännesvälierissä Ilveksen pudottaneen tshekkiläisen Dynamo Pardubicen.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote