Lukko eteni jatkoon CHL:ssä – ”Lopputulos oli tärkein”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Hallitseva Suomen mestari Rauman Lukko varmisti jatkopaikan jääkiekon Champions Hockey Leaguessa voittamalla kotonaan Cardiff Devilsin 5-2 (2-0, 2-2, 1-0).

Raumalaiset saivat otteluun hyvän alun, kun Noel Pietilä ja Arttu Ilomäki veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon heti avauserässä. Molempiin maaleihin tarjoilivat esityön Scott Pooley ja Anrei Hakulinen.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia reilun minuutin sisään. Kristian Pospisil vei Lukon jo kolmen maalin johtoon, mutta 29 sekuntia myöhemmin Cole Sanford kavensi ottelun. Siitä ehti kulua vain 34 sekuntia, kun Vili Saarijärvi laukoi Lukon jälleen kolmen maalin johtoon. Cardiff tuli vielä kahden maalin päähän erän puolivälin jälkeen Joshua Wallerin osumalla.

Kolmannessa erässä Saarijärvi vielä kaunisteli lukemia tekemällä viidennen maalin tyhjään maaliin alivoimalla. Syötön tarjoili Ilomäki, jolla oli lapansa pelissä myös Lukon molemmissa toisen erän maaleissa ja kasasi pisteet 1+3. Saarijärvi keräsi kahden maalinsa lisäksi myös yhden syöttöpisteen.

Voitolla Lukko varmisti jatkopaikan, kun alkulohkoa on vielä yksi kierros pelaamatta.

– Lopputulos oli tärkein, että saatiin jatkopaikka. Odotettavissa oli, että tästä tulisi erilainen peli ja meillä olisi kiekko paljon. Se tuo omat haasteensa, ettei peli mene ylikiekolliseksi, vaan pysyisi normaalina. Alussa sen kanssa oli pieniä haasteita, mutta sen jälkeen peli meni hyvin ja saimme tärkeimmän, eli voiton, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen analysoi CHL:n tiedotteessa.

– Tämä oli ensimmäinen peli ja vastustaja, joka pitikin voittaa ja se hoidettiin, Virtanen jatkoi.

Cardiff on lohkon viimeisenä, mutta Virtanen antoi tunnustusta myös vastustajalle.

– He olivat erittäin ovela joukkue ja kova vastustaja. Heillä oli vähän omanlaisensa tyyli pelata, joka eroaa kotoisista Liiga-joukkueista.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen ensi viikolla Cardiffissa. Lukko voi lähteä otteluun ilman paineita, kun jatkopaikka on taskussa.

– Voittamaan lähdemme jokaista ottelua. Se miten ja millä tavalla, niin sen näkee sitten. Vielä sitä ei ole ehditty miettimään.

Cardiff ja Lukko päättävät alkulohkon ensi viikon keskiviikkona 13.10.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.