Glasgow Rangersin paluu Skotlannin mestariksi on sinettiä vaille valmis. Kestomestari Celtic on vaellellut varjojen mailla koko kauden, mutta pohjanoteeraus nähtiin lauantaina. Celtic hävisi kotonaan St. Mirrenille! Tämä siis tapahtui sarjassa, jossa on yllätys, mikäli kukaan ottaa edes tasapelipisteen kahdelta suurelta, Celticiltä tai Rangersilta. Nyt St. Mirren haki koko pistepotin Celticin kotikentältä.

– Se oli kamalaa. Me ansaitsimme sen, mitä tänään saimme. Sanoisin, että tämä surkein kokemus niiden kuuden vuoden aikana, kun olen Celticiä valmentanut, sanoi manageri Neil Lennon ottelun jälkeen BBC:n sivuilla.

Neil Lennonin asemasta on spekuloitu paljon. Saa nähdä, mitä jättiseuran board roomissa pohditaan lähipäivinä: putoaminen mestaruustaistelusta jo näin aikaisessa vaiheessa on paha isku, mestaruuden meneminen Rangersille vielä pahempi isku, mutta kumpikin näistä asioista on vielä selitettävissä. Mutta kotitappio St. Mirrenille on Celticille häpeä ja pelkästään fanit, mediasta puhumatta, vaativat jotain toimenpiteitä.

Rangers johtaa Skotlannin Valioliigaa tällä hetkellä ylivoimaisesti. Celtic on jäänyt peräti 23 pistettä, tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Skotlannin Valioliiga jatkuu viikko-otteluilla alkavalla viikolla. V sport kanavat ja Elisa viihde Viaplay seuraavat Glen Kamaran ja kumppanien edesottamuksia.