Rauman Lukko ja maalivahti Oskari Setänen ovat tehneet raumalaisseuran verkkosivujen mukaan kahden vuoden sopimuksen. Tulevana lauantaina 24 vuotta täyttävä Setänen edustaa raumalaisseuraa näin ollen ainakin kevääseen 2020 asti.

Liiga-debyyttinsä Lukon maalilla kaudella 2013-14 tehnyt 184-senttinen ja 80-kiloinen maalivahti on pelannut urallaan yhteensä 114 runkosarjaottelua ja 14 pudotuspeliottelua. Lukon ja TPS:n lisäksi Setänen on pelannut Liigassa lainalla Porin Ässien maalilla.

– Matkalta on varmasti tarttunut paljon hyviä juttuja, jotka ovat kasvattaneet minua pelaajana ja ihmisenä. Kokemuksen kautta yksi isoimmista asioista on kehitys henkisellä puolella. Aika TPS:ssä opetti paljon, Setänen kertoo Lukon sivuilla.

– Alku Turussa ei omalta osaltani mennyt täysin nappiin, mutta sain taisteltua itseni pelaavaksi maalivahdiksi. Pääsin olemaan mukana taistelemassa Liigan runkosarjan kärkipaikoista ja vaikka sitä menestystä ei pudotuspeleissä tullut, niin se opetti paljon voittamisen kulttuurista. Myös pudotuspelikokemuksella on oma arvonsa, tiedän mitä se maailma on ja mitä vaatii päästä sinne huipun ytimeen, Setänen sanoo.

Lähde: Rauman Lukon verkkosivut