Liigaläpimurron tekeminen on monta kertaa hyvin suuresti sattumastakin kiinni. Näin kävi mm. HPK:n Valtteri Puustiselle, joka on kehittynyt suureen rooliin nykyisessä seurassaan sen jälkeen, kun KalPassa junioritie oli aika lailla tukossa.

– Pelasin KalPassa B2-junioreissa, ja pudotuspelit olivat juuri HPK:n B2-junioreita vastaan. Sen jälkeen täältä oli valmentaja soittanut isälle, että haluttaisiin poika tänne pelaamaan. Ajattelin, että en ehkä halua lähteä. Kuopiossa on kaikki kaverit ja perhe. Ehkä oli hyvä olla vielä täällä. Sitten oli tryoutit, ja ilmoitettiin, että urheilullisuus ei riitä. Sehän vähän harmitti. En ollut vielä kasvanutkaan, ja murrosikä oli alkuvaiheessa. Täällä se huomioitiin paremmin, ja annettiin pojan rauhassa kasvaa. Nyt ollaan sitten tässä, Puustinen muistelee siirtoaan Suplan Liiga-podcastissa.

Puustinen oli siirtonsa aikaan 17-vuotias.

– Se oli haikeaakin. Ihan uuteen paikkaan, enkä tuntenut ketään. Ei ollut helppoa. Olin monen sadan kilometrin päässä, eikä ollut helppoa mennä kotiinkaan. On pitänyt aikuistua aika nuorena, alkanut tehdä ruokaa ja käydä kaupassa itse. Siihen olen kyllä saanut paljon apua. Tämä alkaa tuntua jo siltä, niin kuin tämä olisi koti, hän kiittelee ”Kerhoa”.

Puustisen koko tarina ja muistelut mm. liigamestaruudesta ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta löytyvät Suplan Liiga-podcastissa.