HPK:n Valtteri Puustinen on joukkueensa kultakypärä, ja koko Liigan pistepörssissäkin seitsemäntenä neljällä maalilla ja seitsemällä syötöllä. Viime kaudella 10+3 tehopistettä tehnyt Puustinen rikkoo siis hyvin todennäköisesti oman piste-ennätyksensä tällä kaudella Liigassa.

– Kärkikentiltä odotetaan paljon pisteitä. Pääsemme pelaamaan paljon ja varsinkin ylivoimaa, ja joka pelissä pitäisi yrittää tehdä maaleja. Yritämme saada myös neljä vahvaa kenttää, ettei maalin tekeminen jää yhden kentän harteille. Se auttaa joukkuetta, kun on neljä kenttää, jotka voivat tehdä tulosta, Puustinen sanoo Suplan Liiga-podcastissa.

Hän kertoo myös, millä osa-alueilla hän on kehittynyt eniten.

– Vähän viisaampi, enkä jännitä niin paljon. Olen saanut voimaa kesän aikana, että olisi vahvempi kamppailuissa. Yritin kehittää myös nopeutta kesän aikana, ja olen sitä saanutkin. Se auttaa taas tähän kauteen.

Taitavalle pelaajalle HPK:n pelitapa sopii hyvin.

– Tykkään paljon siitä miten täällä pelataan. Ei ole mitään trappeja, jos ei ole ihan pakko. Saa lähteä aina antamaan painetta. Emme jää oman maalin taakse hautomaan kiekkoa. Lähdemme aina ylös ja tykkään sellaisesta, että menemme päästä päähän. Yritämme myös saada hyökkäyspäähän pitkiä hyökkäyksiä. Siinä saa kiekkoa paljon, ja tykkään olla kiekossa.

Puustisen haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Suplasta.