Leijonien sensaatiovoitto Kanadasta tavoitti 1,7 miljoonaa suomalaiskatsojaa

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisat starttasivat Leijonilta paremmin kuin useimmat uskalsivat toivoa. Kivikova Kanada kaatui kättelyssä Kaapo Kakon johdolla 3-1.

Myös suomalaiset katsojat innostuivat MM-kisojen avauspäivästä. Suomi-Kanada-ottelu tavoitti MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla sekä C Moren suoratoistopalvelussa yhteensä peräti 1,7 miljoonaa katsojaa. Keskikatsojamääräkin oli komeasti heti yli miljoonan, 1,06 miljoonaa.

– MTV on edelleen Suomen suurimpien ilmiöiden koti ja MM-jääkiekko asia, joka kiinnostaa Suomessa enemmän kuin mikään muu vuosittainen urheilutapahtuma. Leijonien miljoonayleisöt ovat aiemmilta vuosilta tietysti meille tuttuja, mutta on aina yhtä upeaa, että jääkiekkomaajoukkue pystyy tarjoamaan elämyksiä näin valtavalle katsojajoukolle, iloitsee MTV:n kanavajohtaja Jaana Pasonen.

Suomen kokemattoman MM-ryhmän yllätysvoiton lisäksi MM-kisat starttasivat perjantaina muutoinkin mukavan yllätyksellisesti, kun Slovakia kaatoi USA:n ja Tshekki Ruotsin. Venäjä sentään löi odotetusti Norjan.

MM-kisat jatkuvat viikonloppuna peräti 12 ottelulla. Suomi haastaa tänään lauantaina Kosicen huutomyrskyssä kisaisäntä Slovakian klo 21.15. Ennakkostudio otteluun alkaa C Morella klo 20.30 ja MTV3:lla klo 21.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Katsojalukujen lähde: Finnpanel Oy TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, kaikki 3+ vuotiaat suomalaiset, sisältää katselun kotitalouksissa tv:stä ja onlinekatselun (MTV3 ja C More Sport 1 -kanavat sekä C Moren suoratoistopalvelu).

Lähde: C Moren tiedote.