Suomalaiskuljettajat ajoivat hienosti Korsikan MM-rallissa. Jari-Matti Latvala voitti kilpailun ja Esapekka Lappi oli WRC2-luokassa toinen.

Latvalan ero kakkoseksi ajaneeseen Elfyn Evansiin oli lopulta 43 sekuntia.

– Tämä on ollut hieno viikonloppu. En joutunut ajamaan ihan limitillä missään vaiheessa, oli ajettava tarkasti todella hankalissa olosuhteissa. Voitin Ranskassa Alsacessa vuosi sitten, tuntuu todella hienolta voittaa nyt myös Korsikalla, Latvala sanoi WRC.comille.

Maailmanmestaruuden jo varmistanut Sebastien Ogier otti Korsikalta vain kolme Power Stage pistettä. Hänellä on nyt kasassa 238 pistettä, Latvalalla 160. Kolmas MM-sarjassa on Andreas Mikkelssen 126 pisteellä.

Esapekka Lappi kovaa voittotaistelua Ranskan Julien Maurinin kanssa, mutta jäi lopulta 21 sekunnin päähän. Lappi nousi MM-pisteissä kakkoseksi yhdeksän pisteen päähän johtavasta Nasser Al-Attiyahista.

– Ihan hyvät pisteet, mikä on tietysti kiva juttu. Taistelin kuitenkin voitosta, mitä olisi tarvittu maailmanmestaruutta ajatellen. Olin vain hiukan liian hidas täällä, se on myönnettävä. Kokonaisuudessa pitää olla silti tyytyväinen tähän suoritukseen, Lappi kertoi.

Teemu Suninen oli WRC2-luokassa lopulta viides, ero kärkeen oli 4.27min, mutta kolmossijaan vain 44 sekuntia.

– Olipahan haasteellinen ralli meille, mutta maaliin saakka sentään päästiin. Siihen olen suhteellisen tyytyväinen, Suninen totesi.