Viaplayn “Lähikuvassa: Mika Häkkinen” on ainutlaatuinen haastattelukokonaisuus, jossa kaksinkertainen Formula 1 –maailmanmestari valottaa katsojilleen uraansa, arkeaan ja harvoin kuultuja tarinoita elämästään.

Harvinaisen avoimissa haastatteluissa Häkkinen avaa ovet Ranskan kotiinsa ja esittelee mm. saamiaan palkintoja ja keräilemiään autojaan, muistelee uraansa vanhojen valokuvien kautta ja puhuu kuljettajien välisestä dynamiikasta sekä uran jälkeisestä elämästä.

Viisiosainen haastattelusarja ilmestyy yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa. Ensimmäinen jakso on katsottavissa perjantaina 26.5.

Mika Häkkinen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä Formula 1 -kuljettajia, jonka pitkä ja menestyksekäs ura tuotti lukuisia osakilpailuvoittoja ja kaksi maailmanmestaruutta McLarenin tallissa. “The Flying Finn” lempinimen saanut suomalaiskuljettaja ajoi F1-uransa jälkeen myös DTM-sarjassa ja toimii nykyisin mm. Viaplayn Formula 1 -lähetysten asiantuntijana. 

Viaplayn Lähikuvassa: Mika Häkkinen -haastattelusarja koostuu viidestä n. 20 min pituisesta haastattelusta, jotka kaikki keskittyvät eri aihealueisiin Häkkisen elämässä.

– Tässä haastattelukokonaisuudessa Mikan persoona näyttäytyy poikkeuksellisen rentona, varauksettomana sekä valloittavana. Mikan hyvin tunteva Mervi Kallio luo haastattelijana tunnelman, johon katsojan on nautinnollista heittäytyä mukaan. Rauhallisessa miljöössä tuplamestarin pudottamat tarinat pitävät otteessaan ja kurkistus autotalliin on jotain sellaista, mitä yksikään autoista edes etäisesti kiinnostunut ei halua missata, lupaa Viaplayn Formula-tuottaja Iiro Harjula. 

Mikan autotalli (ensi-ilta pe 26.5.)
Haastattelusarjan ensimmäisessä jaksossa Mika esittelee Ranskan asuntonsa autotallin Viaplayn katsojille. Talli sisältää lukuisia muistoja ja tarinoita, sekä totta kai autoja. Mika pysähtyy muistelemaan palkintoihin ja muistoesineisiin liittyviä tarinoita ja esittelee mm. lahjaksi saamansa moottoripyörän, jolla kaatui Monacossa bussipysäkillä. Rytäkässä kolahduksen sai lähinnä ego, joten Häkkinen päätyi myymään pyörän, vain ostaakseen sen myöhemmin takaisin itselleen. Mutta miksi tallista löytyy myös mm. yksipyöräinen, VHS kasetti Ron Dennisin 50-vuotis syntymäpäivistä ja McLaren F1 2001 vuoden replica – niihin löytyvät vastaukset Mikan autotallista.

Mikan tarinat (ensi-ilta 2.6.)
Mervi Kallio esittelee Mika Häkkiselle kaksitoista kuvaa tämän uran varrelta. Jaksossa kuullaan Häkkisen reaktiot kuvista ja muistot kuvien takaa. Kuvissa vilahtavat mm. Michael Schumacher, tallipäällikkö Ron Dennis ja lukuisat kisapaikat. Mukaan mahtuu niin voitonhetkiä, katkeria tappioita kuin lähes kohtalokas kolari Adelaiden kisassa 1995.

Adrian Newey – Mikan ajatuksia arvostetusta F1-insinööristä (ensi-ilta 9.6.)
Mervi Kallio ja Mika Häkkinen keskustelevat useiden mestaruuksiin ajettujen autojen suunnittelun takaa löytyvästä Adrian Neweystä, jonka kanssa Mikalta löytyy yhteistä historiaa.

Ykköskuski vs. Kakkoskuski (ensi-ilta 16.6.)
Mervi ja Mika keskustelevat tallien sisäisestä kuskien välisestä vastakkainasettelusta sekä ykköskuski vs. kakkoskuski asetelmasta. Mika puhuu sekä omasta kokemuksensa F1-ajaltaan että pohtii nykyhetken talleja ja niiden kuljettajien välistä dynamiikkaa.

Lopettamispäätöksen vaikeus (ensi-ilta 23.6.)
Mervi ja Mika keskustelevat uran päättämisestä ja siihen liittyvistä haasteista. Keskustelussa sivutaan myös F1-uran jälkeistä elämää. Häkkinen oli 33-vuotias päätettyään F1-uransa voitettuaan kaksi maailmanmestaruutta ennen sitä.

Lähikuvassa: Mika Häkkinen -haastattelusarjan kaikki viisi osaa katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa. Ensimmäinen jakso “Mikan autotalli” ilmestyy perjantaina 26.5. Seuraavat jaksot ilmestyvät kerran viikossa aina perjantaisin. 

Lähde: Viaplayn tiedote