Rajuun kriisiin vajonnut Espoon Blues kohtaa jääkiekon Champions Hockey Leaguen puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa tiistaina Kärpät.

Blues on ollut esillä talousongelmiensa takia, mutta sai viime viikolla uuden sponsorin, jonka turvin viimeaikaiset palkkarästit on saatu kuitattua. Blues on hävinnyt Liigassa kaksi edellistä otteluaan.

– Katsellaan vähän mitä (lauantain) pelissä tehtiin ja sitä kautta keskitytään kohti tiistain kohtaamista. Se on totta kai hieman erihenkinen peli, kun on kyseessä kaksiosainen systeemi. Mutta tässä on ollut niin paljon kaikkea muuta, että ihan on päivä kerrallaan menty, ennakoi Bluesin kapteeni Kim Hirschovits.

Joukkueet kohtasivat Liigassa viime viikonloppuna, ja Kärpät oli parempi maalein 5-2. Kärpät sai ottelussa kokoonpanoonsa neljä ottelua sivussa olleen Sebastian Ahon, joka iski heti kaksi maalia. Kärpät katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa.

– Saimme uskoa siitä, että osaamme tehdä maaleja, kun ennen Blues-ottelua kolmeen peliin oltiin tehty vain yksi maali. Mutta tiistaina pelataan erilaisella sarjasysteemillä, kun kahden ottelun maalit lasketaan. Hyvillä ja luottavaisilla mielillä lähdetään Espooseen, sanoo Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Länsirannikon herruus jaossa

TPS ja Lukko kohtaavat Turussa. TPS pelasi viimeksi perjantaina häviten Pelicansille. Lukko taas katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa voittamalla KooKoon. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Liigassa päättyi marraskuun 22. päivänä TPS:n 3-1 –voittoon.

– Kohtasimme viime viikolla, ja pienten marginaalien peli on odotettavissa. Erikoistilanteet voivat olla ratkaisun paikkoja. Viime viikolla meillä oli kolme peliä, joista Lukko- ja Kärpät –pelit olivat hyviä. Puolustuspelaamisemme ja kokonaisvaltainen pelaaminen ovat parantuneet. Jatkopaikka mielessä lähdemme peliin, ennakoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Tämä on mielenkiintoinen pari kaiken kaikkiaan. Sattuneesta syystä olemme tässä viha-rakkaus –suhteessa, sanoo Lukon päävalmentaja Risto Dufva viitaten Lukon ja TPS:n viime vuosien väliseen pelaajaliikenteeseen.

– Edellinen kohtaaminen oli tiukka vääntö, jonka TPS:n ykköskenttä sitten ratkaisi, hän jatkaa.

(Lähde: CHL-tiedotus)