Kreikka onnistui vaikeista lähtökohdista huolimatta kukistamaan Norsunluurannikon lukemin 2-1 ja eteni neljännesvälieriin, jossa se kohtaa Costa Rican.

Ottelun ensimmäinen vartti oli hyvin tasaista ja molemmilla joukkueilla oli puolittaisia maalipaikkoja. Kreikka joutui vaihtamaan maalivahtiaan noin 20 peliminuutin jälkeen Orestis Karneziksen selkävaivojen takia. Kreikan tolppien väliin pääsi Panagiotis Glykos. Kreikan Andreas Samaris iski ottelun avausmaalin aivan ensimmäisen jakson lopussa Cheik Tioten karmaisevasta virheestä puolustuspäässä. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan todella tylsä ja Kreikalla oli vain kaksi laukausta maalia kohden ja Norsunluurannikolla ei yhtään.

Toinen jakso alkoi hieman vauhdikkaammin. Kreikka aloitti sen hyvin ja Giorgos Karagounis täräytti todella kaukaa melkoisen hevosenpotkun, mutta ylärima esti Kreikan kahden maalin johtoaseman. Norsunluurannikko tasoitti ottelun aivan tyhjästä Wilfried Bonyn osumalla noin vartin ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelun loppu olikin todella dramaattinen kun vaihdosta sisään tullut Norsunluurannikon Giovanni Sio kaatoi Georgios Samaraksen rangaistusalueella. Ottelun ecuadorilainen erotuomari Carlos Vera vihelsi pallon pilkulle kun pelattiin lisäajan ensimmäistä minuuttia. Samaras ampui pilkulta Kreikan neljännesvälieriin.