Jalkapallon Veikkausliiga alkoi lauantaina kahdella ottelulla. Samalla suomalaisten futisfanien pitkä odotus noin puolen vuoden hallikauden jälkeen päättyi. Nyt sekä miesten että naisten pääsarjat ovat käynnissä!

Kuten kuvitella saattaa, alkavaa veikkausliigakautta ennakoitiin monessa eri mediassa. Erityisesti toki Ilta-Sanomissa niin verkossa kuin printissä, näyttäähän IS tälläkin kaudella Ruudun kautta kaikki kauden 198 ottelua suorana lähetyksenä. Ansiokkaista jutuistaan saavat kehuja myös mm. Iltalehti, Helsingin Sanomat ja muutama maakuntalehtikin. Pointti on se, että moni media kokee liigan kiinnostavan lukijoita.

Kotimaisen huippufutiskauden eilistä avauspäivää varjosti kuitenkin hiukan se, miten Yle Urheilu siihen suhtautui – tai ainakin miltä tilanne vaikutti. Jo pitkään on ihmetelty, ollaanko Ylellä ajamassa alas kotimaista futista, kun jopa ulkomaiset jääkiekkosarjat – ja nyt ei puhuta NHL:stä – ajavat liigafutiksen ohi radiossa.

Vielä lauantaina Ylen sivuilla koreili Veikkausliigan logo, jonka alla oli luki ”Lauantai 7.4., ei otteluita tälle päivälle”. Se ei tietenkään pitänyt paikkaansa.

Veikkausliiga muistutti yleisradiota asiasta Twitterissä mainiolla tavalla. Sunnuntaina aamupäivään mennessä twiitti oli kerännyt jo yli 150 tykkäystä.

Jos alla oleva twiitti ei aukea, katso se täältä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
Hei @yleurheilu, #Veikkausliiga-kausi 2018 alkoi tänään lauantaina 7.4. hetki sitten. Tänään pelataan kaksi ottelua.

yle.fi/urheilu/veikka…

Yleltä vastattiin, että liigan alku oli tiedossa. Varmasti näin olikin, mutta tässä tilanteessa, kun Ylen kotimainen futisuutisointi on jatkuvan suurennuslasin alla viimeaikaisten keskustelujen vuoksi, sen ei sopisi tyriä näin yksinkertaisessa asiassa.

Vahinkoja sattuu joka mediatalossa. Jälleen kerran kuitenkin nähtiin, miten vähän kotimainen jalkapallo näyttää kiinnostavan Pasilassa.