© Kuva: Juha Tamminen

Kommentti: HIFK teki väärän ratkaisun valmentajatilanteessaan

Helsingin IFK:n ei olisi pitänyt jatkaa päävalmentajansa Antti Törmäsen sopimusta. Helsinkiläisseura ilmoitti torstaina tehneensä Törmäsen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kontrahti ulottuu nyt kevääseen 2018.

Törmäsen alaisuudessa HIFK pelasi sensaatiomaisen kauden 2016. Sesonki päättyi SM-hopeaan liigafinaaleissa Tapparaa vastaan.

Tämä kausi onkin sitten ollut täysin toinen tarina. Ylivoimaisena mestarisuosikkina kauteen lähtenyt HIFK on 15 joukkueen sarjassa yhdeksäntenä, mikä on valtava pettymys.

Tässä vaiheessa on todettava, ettei petopaidoilla ole ollut onnea sairastupansa kanssa. Loukkaantumissuma on ollut järkyttävän suuri.

Siitä huolimatta pelkkien poissaolojen taakse Törmäsen on turha mennä. Hän ei ole saanut pelaajaryhmästään irti lähellekään parasta mahdollista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaudesta on tulossa katastrofaalinen pannukakku.

Törmäsessä ei näytä olevan tarpeeksi johtajan ainesta johtamaan HIFK:ta jatkuvaan menestykseen, vaikka pelaajabudjetin suuruus on vähintään riittävä. Kysymys kuuluukin, onko Törmäsellä pelaajien luottamus takanaan.

Nyt vaikuttaa siltä, ettei näin missään nimessä ole. On haastavaa kuvitella Törmäsen saavan jatkaa pestissään edes kuluvan kauden loppuun, jos kurssi ei käänny räväkästi. Kaksi peräkkäistä voittoa ei missään nimessä osoita vielä sitä.