Tappara, Ilves ja Pelicans pääsevät jo toistamiseen irti CHL:ssä muutaman päivän sisään, kun kolmikko on tositoimissa lauantaina.

Lauantain suomalaisjoukkueiden pelit käynnistyvät kello 17.00 Nokia Arenalla, kun Tappara saa vastaansa kuusinkertaisen Britannian mestari Belfast Giantsin. Tappara-luotsi Rikhard Grönborg odottaa kovaa kamppailua.

– Vastaan tulee todella fyysinen joukkue, siitä ei ole epäilystäkään, ruotsalaisluotsi arvioi CHL:n tiedotteessa.

Hallitsevan mestarin kausi alkoi hieman nihkeästi, mutta se pystyi puristamaan Aalborg Piratesin vieraana jatkoerässä 2-1-voiton. Grönborg myöntää, että kirvesrinnoilla riittää pelissä vielä hiottavaa.

– Meillä on vielä paljon tehtävää, mutta odotan kotiavausta innolla.

Ilves aloitti oman CHL-urakkansa voittoisasti, kun se kaatoi tshekkiläisen Dynamo Pardubicen vieraskentällä 3-1. Ilveksen pelaaminen oli avausottelussa vahvaa ja joukkueen puolustus kesti kotijoukkueen vahvan rynnistyksen.

Lauantaina Ilves saa vastaansa hieman erilaisen haasteen kohdatessaan italialaisen Bolzanon. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan joukkue nojaa edelleen vahvuuksiinsa.

– Pirun kova ottelu alla, mutta meidän puolustuspelaamisemme oli kunnossa maalivahtipeliä myöten.

Bolzanon puolestaan aloitti omat pelinsä Adler Mannheimin vieraana häviten 2-4. Pennasen mukaan italialaisjoukkuetta vastaan hyökkäyspelaamisen pitää olla terävää.

– Nyt meidän pitää keskittyä vielä enemmän hyökkäystyöskentelyyn. Aika lailla erilainen vastustaja on tulossa, ennakoi Pennanen.

Bolzano ja Ilves kohtaavat Sparkasse Arenalla kello 20.45 alkaen.

CHL:n lauantain anti päättyy Pelicansin vierailulla Rouen Dragonsin kotiluolassa. Pelicansin CHL-taival alkoi vaikeasti, kun se hävisi Växjö Lakersille kotonaan 1-5.

Lahtelaisten päävalmentaja Tommi Niemelä ei jäänyt murehtimaan edellispeliä, vaan siirsi katseet nopeasti eteenpäin.

– Emme mieti tulosta vaan mietimme sitä, miten voimme parantaa peliämme.

Niemelä odottaa innolla lauantai-iltana kello 21.00 alkavaa ottelua.  

– Rouenin hallissa tulee varmasti olemaan tunnemaa. Siitä tulee uudenlainen kokemus meidän pelaajillemme.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studiota on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote